Foto: LETA
Pirmdien, 12. martā, Latvijas Nacionālajā operā norisinājās 23. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncerts, kurā uzstājās vadošie solisti no pasaulslaveniem baleta teātriem, kā arī starptautisko baleta konkursu laureāti.

Uz opernama skatuves uzstājās ukraiņu izcelsmes dejotājs Deniss Čerevičko no Vīnes Valsts operas, kurš sadejojās ar latviešu baleta zvaigzni un starptautisko konkursu laureāti Evelīnu Godunovu, Ankaras Valsts operas un baleta teātra solists Buraks Kajihans, kurš skatītājiem piedāvāja Hamleta monologu no baleta "Hamlets" un Astora Pjacollas tango; Somijas Nacionālo baletu pārstāvēja Mihals Krčmars (Michal Krcmar) un Eun-ji Ha; Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Muzikālo teātr (Krievija) – Oksana Kardaša un Dmitrijs Soboļevkis.

Koncertā uzstājās arīdzan Pekinas Deju akadēmijas solisti, Džona Noimaijera "Bundesjugendballet" (Hamburga) dejotāji, starptautisko konkursu laureāte Nikita Boris (ASV) un Panamas baleta solists Solieh Samudio, kā arī Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!