Dailes teātra Mazajā zālē top izrāde "Plikie un pusplikie" - smeldzīgi un jautri kukuržņi par cilvēkiem un lopiņiem lauku mainībā. Lugas autors ir Ēriks Hānbergs, jauniestudējuma režisors – Kārlis Auškāps. Pirmizrāde paredzēta Dailes teātra Mazajā zālē 29. janvārī.

Kā portālu "Delfi" informē Dailes teātra pārstāvji, izrādē "Pirmā grēka līcis" satikās Dailes teātra vecākās paaudzes aktieru labākie spēki, kopš tās pirmizrādes 2012. gada janvārī tik ļoti uzrunājot skatītājus, ka 22.janvārī izrāde tiks spēlēta jau 100. reizi. Tagad iepazītajiem personāžiem piepulcējušies vēl citi.

Lauki mainās tehnoloģiski, sociāli un ētiski. "Līču" ciemata ļaudis dzīvo attālāk no civilizācijas centriem un par dzīvi spriež kā cilvēki, kuriem ir bijis laiks visu pārdomāt. Bet diez vai laukos ir daudz prātīgāki vīrišķi un sievišķi nekā Rīgā.

Dzidra un Reinis nu jau gadu dzīvo kopā. Bet izrādās, ka dzīvot ar cilvēku, kuru mīli, ir tikpat grūti, kā mīlēt cilvēku, ar kuru dzīvo, – jebkurā vecumā. Abos ir jaušama neizteiktu pārmetumu lavīna. Kā tad tā?

Izrādē "Plikie un pusplikie" lomas atveidos Venta Vecumniece (Dzidra), Gunārs Placēns (Reinis), Ilze Vazdika (Šarlote), Aivars Siliņš (Andrejs), Lidija Pupure (Trīne), Juris Strenga (Ervīns), Olga Dreģe (Spulga), Leons Krivāns (Žanis), Mirdza Martinsone (Pirmā TV žurnāliste), Akvelīna Līvmane (Otrā TV žurnāliste), kā arī Sarmīte Rubule un Aija Dzērve kā TV vokālais duets.

Līdz ar izrādes režisoru Kārli Auškāpu jauniestudējumu veido scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu konsultante Ivonna Straume, kustību konsultants Alberts Kivlenieks, muzikālā noformējuma autors Juris Vaivods un gaismu mākslinieks Arnis Odnakišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!