Foto: Publicitātes foto

Novembra beigās Daugavpils teātris piedāvās īpašu un smalku iestudējumu ne vien teātra apmeklētājiem, bet arī dejas cienītājiem - pirmizrādi 22. novembrī plkst. 18.30 piedzīvos iestudējums "Kazanova. Henrieta. Venēcija.". Tā ir Daugavpils teātra vēsturē pirmā pilnmetrāžas dejas izrāde.

Jauniestudējuma pamatā būs teatrālā un dejas plastika. Izrādē tiks dzēsta robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra  mūsdiena baleta trupu, viņu darbības uz skatuves būs savienotas vienā veselumā, tādā veidā arī attīstot Daugavpils  teātri muzikāli dramatiskā teātra žanrā.

Iestudējuma  horeogrāfe ir  Irina Saveļjeva, kuras  darbu skatītāji jau ir iepazinuši vairākos Daugavpils teātra iestudējumos. Horeogrāfe divus gadus pēc kārtas ir bijusi nominantes godā "Spēlmaņu nakts gada balvā". Tomēr jauniestudējums "Kazanova. Henrieta. Venēcija" būs Saveļjevas pirmais pilnmetrāžas darbs.

Izrāde top kā smalks stāsts par izcilo mīlnieku Kazanovu. Izrādes radošā komanda uzsver to, ka Kazanovas personība ir pretrunīga, līdz ar to tās interpretēšanai ir svarīga loma. Šajā izrādē tiek lauzts stereotips par Kazanovu kā mīlnieku, bet gan pievērsta uzmanība viņa personībai. Kazanova-  godprātīgs mīlētājs ne tikai pret sievietēm bet arī pret varu, un tādu personību nav daudz.

Skatītājiem būs iespēja ne vien dzīvot izjustu stāstu, bet arī izrāde sniegs estētisko baudījumu. Izrādes scenogrāfes Agnese Stabiņa un Inga Bermaka  rūpējas par vissmalkākajā detaļām, toņiem un niansēm, lai  radītu sajūtu. Svarīga loma izrādes scenogrāfijā un kostīmos būs Venēcijas maskām un tās uz Daugavpils teātri ir atceļojušas tieši no pašas Venēcijas. Izrādi raksturojošie vārdi- niansētas detaļas, skaisti cilvēki, mūzika , deja,  stāsts par izcilu vīrieti, mīlētāju, personību.

Izrāde "Kazanova. Henrieta. Venēcija" stāsta par spilgtu, neordināru cilvēku vārdā Džakomo Kazanova. Iestudējums atklās Kazanovas smalko un romantisko dvēseli, kas katru reizi iemīlējās patiesi un kaislīgi. Tas būs stāsts par personību ar lielu cilvēcisko potenciālu, kura prata skaisti dzīvot, meistarīgi spēlēt un neprātīgi jokot ar savu likteni.

Horeogrāfe un libreta autore ir Irina Saveļjeva, lomās - Miroslavs Blakunovs, Inese Ivulāne–Mežale, Egils Viļumovs, Aleksandrs Komarovs un Jeļizaveta Petrova. Dejotāji - Anna Sultanova, Anna Gimbute, Artūrs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska, Natālija Kotona, Edgars Kuškurs, Raimonds Paegle. Scenogrāfija un kostīmi - Inga Bermaka , Agnese Stabiņa, bet izrādes gaismu mākslinieks ir Sergejs Vasiļjevs.

Tuvākās izrādes gaidāmas 23. novembrī, kā arī 5. un 30. decembrī

Biļetes pieejamas Daugavpils teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!