Foto: Publicitātes foto

Jauniestudējums, kas noslēdz šo sezonu Daugavpils teātrī ir krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova luga, ar pikantu nosaukumu - "Ļausimies seksam", Ivara Lūša režijā.

Lai gan iestudējuma nosaukums jau pirms pirmizrādes teātra apmeklētājos radīja dalītas jūtas, tomēr izrādes radošā komanda uzsver, ka šis ir variants, kad ir vērts "rakt dziļāk", jeb saskatīt vairāk par virsrakstu. Ivars Lūsis stāsta: "No nosaukuma nevajag baidīties, pat viskonservatīvākos skatītājus aicinām apmeklēt izrādi, jo tā nekādā gadījumā nebūs jēla un tā arī nav komēdija klasiskajā izpratnē." Caur izrādi skatītājs tiek aicināts uz dialogu, apzinoties savus stereotipus, savas vājības un tieksmes. Tas ir stāsts par katru no mums, piecu personāžu izpildījumā.

Izrādes režisors pēc pirmizrādes atzīst, ka jau ar pirmo iestudēto izrādi Daugavpilī, viņš ir iemīlējis šo trupu un atzinīgi vērtē aktieru veikumu jauniestudējumā. Iestudēta tika absurda luga, kura nav vērtējama viennozīmīgi, no aktieriem tika prasīta smalka un niansēta personāžu atveidošana, lai visas izrādes garumā tiktu noturēta galvenā intriga.

Lai gan izrādē tiek runāts par nopietnākām un smagākām tēmām, nekā sākotnēji varētu šķist, tomēr tajā neiztiks arī bez humora un krietnas smieklu devas. Šī būs viena no tām izrādēm, par kuram nav jārunā, bet jānāk un jāskatās, saka izrādes režisors.

Jauniestudējums "Ļausimies seksam" Daugavpils teātrī būs skatāms nākamajā sezonā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!