Foto: Džeina Saulīte
Daugavpils teātrī 14. septembrī notika pirmizrāde izrādei visai ģimenei latviešu valodā "Sarkangalvīte un pasaku mežs", kuras režisors ir Māris Korsiets.

Izrāde atklāj skatītājiem vēl nedzirdētu Sarkangalvītes piedzīvojumu. Arī šoreiz Sarkangalvīte dodas pie savas vecmāmiņas caur mežu un sastop neganto vilku. Bet, bēgot no vilka, Sarkangalvīte nomaldās un ceļā satiek citu pasaku varoņus - Sniegbaltīti un rūķīti, princi, Ansīti un Grietiņu, pat Tarzānu! Katram no pasaku varoņiem ir nepieciešama palīdzība, un Sarkangalvīte nespēj viņiem atteikt. Priekšā gaida ne mazums pārbaudījumu, bet skaidrs ir viens – kad kāds ceļo pa pasaku mežu, spilgts piedzīvojums ir neizbēgams.

Izrāde "Sarkangalvīte un pasaku mežs" ir īpaša ar to, ka ir Daugavpils teātra aktieru un darbinieku kopdarbs. Izrādes dramatuģiju veidojis Māris Korsiets un Egils Viļumovs, scenogrāfiju un kostīmus – Egils Viļumovs, dziesmu tekstus – Līga Ivanova, horeogrāfiju – Anna Gimbute, mūziku - Staņislavs Šimanskis, gaismas – Sergejs Vasiļjevs.

Visdažādāko pasaku varoņos iedzīvojās Inese Ivulāne – Mežale, Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets, Egils Viļumovs, Līga Ivanova, Maija Korkliša, Zanda Mankopa, Alberts Vecmanis un Raimonds Paegle.

Tuvākās izrādes – 13. oktobrī plkst. 10.00 un 6. novembrī plkst. 12.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!