Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Daugavpils teātrī pirmo reizi ar skatītājiem tikās jauniestudējums Harija Petrocka režijā "Savējie". Iestudējuma pamatā ir Kristīnes Jokstes luga, ar tādu pašu nosaukumu.

Luga ir mūsdienīga, un, kā uzsver iestudējuma režisors Harijs Petrockis, tad Kristīnei Jokstei ir izdevies noķert to elpu ar kādu tagad dzīvo sabiedrība, "Luga ir vienkārša, tās vispozitīvākajā nozīmē, un ārkārtīgi gaiša. To arī vēlamies nodot skatītājiem."

Iestudējums stāsta par kaimiņu attiecībām, par dažādām ģimenēm un spēju sadzīvot. Izrādes režisors uzsver, ka tas ir stāsts par mūsu līdzcilvēkiem, par Latvijas etniskā sastāva dažādību un to, kā mēs visi kopā te dzīvojam, jo visi jau esam "zem viena jumta".

Pēc pirmizrādes radošā komanda atzīmē, ka jauniestudējumā caur komiskām situācijām un humoru tiek risināti arī nopietni jautājumi, galvenajā lomā liekot ģimeni un spēju mums visiem "turēties kopā". Iestudējuma scenogrāfe Elīna Milta stāsta: "Ģimenes māja tiek atainota kā caurstaigājams labirints, kas vistiešāk atspoguļo gadus, kuri nāk un iet un cilvēkus, kuri vienmēr atgriežās."

Ar iestudējuma "Savējie" tapšanu režisors Harijs Petrockis svin savu 50 gadu jubileju. Daugavpils teātrī režisors strādā kopš 1993. gada, te ir iestudētas vairāk kā 20 izrādes. Un tieši Daugavpils teātrī, iestudējot savu pirmo teātra izrādi, satikās režisors un aktrise Inese Laizāne.

Pēc pirmizrādes Inese Laizāne atzīst, ka darbs pie jauniestudējuma sagādājis viņai lielu baudu. Inese Laizāne stāsta: "Gribu teikt paldies teātrim, ka devis man šo iespēju. Es izbaudīju katru brīdi un radošais process man sniedza ne vien milzīgu gandarījumu, bet arī ļāva pārbaudīt savas profesionālās spējas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!