Foto: Jānis Amoliņš

17. septembrī pulksten 19.00 Dirty Deal Teatro (DDT) pirmizrādi piedzīvojusi Ingas Tropas kara drāma virtuvē "Dvēseļu utenis", kas ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

Izrāde vēsta par sešiem Latvijā dzīvojošiem studentiem, kuru likteņus izsķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet gan šīs paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni.

Galvenie varoņi savus priekšstatus cits par citu veido nevis reālajā sadzīvē, iepazīstot vienam otru, bet no savu tēvu, vectēvu un pat vecvectēvu nostāstiem un populistiskiem ierakstiem sociālajos tīklos, kā rezultātā mierīga līdzās pastāvēšana kļūst tikpat kā neiespējama.

Izrādes laikā seši jaunieši metas intelektuālā kaujā, kurā cīnās nevis par atbrīvošanos no iebrucēju jūga, bet par atbrīvošanos no stereotipiem un savu vectēvu pagātnes rēgiem. "Dvēseļu utenī" šķietami sadzīviska konflikta laikā izaicināti un dekonstruēti tiek iepriekšējo paaudžu radīti mīti par nacionālo un valstisko identitāti - lai neļautu savu vectēvu bailēm un aizvainojumiem noteikt mūsdienu jauniešu izvēles un cīnītos par kopīgu vērtību sistēmu, kuras centrā atrodas cilvēks.

Izrādes radošā komanda: režisore - Inga Tropa; dramaturģe - Justīne Kļava; spēlē - Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Reinis Boters, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Igors Šelegovskis, Ance Strazda; projekta menedžere - Ance Strazda; mūzikas autors - Jēkabs Nīmanis; scenogrāfe, māksliniece - Pamela Butāne; gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers, videomāksliniece - Austra Hauks.

Nākamās izrādes - 30. septembrī, 9. un 24. oktobrī, pulksten 19.00. "Dirty Deal Teatro" adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!