Foto: Mārcis Baltskars

Dailes teātris piedāvā 2018./2019. gada sezonas noslēdzošo jauniestudējumu Kamerzālē – Floriana Zellera ģimenes drāmu "Dēls" Intara Rešetina režijā. Pirmizrāde notiks 25. maijā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Laura Leimane.

Pjēram ir jauna ģimene. Tomēr viņš ir izmisīgi vajadzīgs savam dēlam no pirmās laulības. Reiz smaidīgais jaunietis vairs nerod sev vietu, nespēj sadzīvot ar māti un arī tēva mājās jūtas kā svešinieks. Pieaugšana ir sāpīga, un gaisma tuneļa galā ne vienmēr saredzama.

Nav viegli nosargāt sev tuvos, laikus sadzirdēt saucienu pēc palīdzības, pieņemt, ka bērniem var būt citi mērķi nekā attaisnot vecāku cerības un par katru cenu dzīvē gūt panākumus. Ko darīt, ja bērni nevēlas pieaugt, uzņemties atbildību, un nav īsti skaidrs, kas pie tā vainīgs? Diemžēl ar mīlestību reizēm nepietiek.

Dēla Nikolā lomu pārmaiņus atveido aktieris Toms Veličko un jaunais mākslinieks Rūdolfs Sprukulis - viņš lomai tika izvēlēts publiskas atlases ceļā, kam pieteikties bija aicināti jaunieši vecumā no 16 līdz 18 gadiem. Pārējās lomās – Ģirts Ķesteris, Vita Vārpiņa, Inita Sondore, Juris Bartkevičs un Aldis Siliņš.

Režisors Intars Rešetins izrādi veidojis sadarbībā ar scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Agnesi Kauperi, animatoru Dāvi Andersonu un gaismu mākslinieci Māru Vaļikovu. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!