Foto: Gatis Priednieks-Melnacis

Ar dažādām izrādēm teātrim netradicionālās vietās, kā arī ar plašu atklāšanas programmu pilsētas centrā piektdien, 3. augustā, sācies Valmieras vasaras teātra festivāls. Piedāvājam foto ieskatu festivāla pirmās dienas norisēs.

Festivāla pirmās izrādes sākās jau piektdien, dienas pirmajā pusē, bet oficiālā festivāla atklāšana norisinājās pēcpusdienā, Hanzas laukumā, kur īpaši festivālam ir uzbūvēta pilsētiņa, ko plānojuši un radījuši arhitektūras studenti gan no Latvijas, gan ārzemēm. Festivāla pilsētiņā norisinājās dažādi koncerti, uzrunas un citi priekšnesumi. Ik dienu tiek iekurts ugunskurs, darbojas bārs un kafejnīcā. Sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kinofestivālu (Riga IFF) festivāla pilsētiņā ik varu tiek rādītas īpaši Valmieras vasaras teātra festivālam veidota filmu programma.

Festivāla pirmajā dienā apmeklētājiem bija iespēja noskatīties bērniem un pusaudžiem domātās izrādes – "Traktopera", izrāžu un darbnīcu sērija "Nezvērs" un "Kur pazudis Viktors Sapropelis?", kas norisinājās Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas peldbaseinā. Savukārt pieaugušo un jaunieši auditorijai festivālā tika piedāvāta laikmetīgā opera "Nezināmais, nezināmais", izrādes "Inuaki reptilis manī", "Pavasaris" studentu veidotie darbi "Dokumentāli stāsti" un "Latviešu tautas pasaku virtene", kā arī Valmieras teātra repertuāra izrāde "Meža meitas" Mārtiņa Eihes režijā, kas festivāla programmā pārcelta no īpaši izveidota bunkura teātra telpās uz mežu pie Gaujas Stāvajiem krastiem.

"Tā kā festivāls notiek pilsētvidē, blakus mākslinieciskā satura un formas meklējumiem, mums ir būtiski rosināt arī domāšanu par pilsētvidi caur atšķirīgu prizmu, un sadarbībā ar arhitektiem un dizaineriem centīsimies atrast ideālo festivāla pilsētu – telpisku ciematu, kurā ir patīkami atrasties teātra mākslas cienītājiem, izrāžu apmeklētājiem," iepriekš teicis festivāla direktors – scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs.

Festivāla notikumi turpināsies arī 4. un 5. augustā. Plašāk par izrādēm, to norises vietām un laikiem – Valmieras vasaras teātra festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!