Foto: Publicitātes foto
Šodien Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Dāvja Auškāpa iestudētā Jevgeņija Griškoveca luga "Satisfakcija".

Izrāde ir arī autora maģistra darbs Kultūras akadēmijā. "Ja man īsumā jāformulē, par ko ir izrāde,  tad svarīgākā atziņa varētu būt, ka galvenās lietas dzīvē nevar nopirkt par naudu. Tas ir īstens  veču gabals uz kuru, es domāju,  nebūs dāmām jāvelk savi vīri, bet vīri varēs aicināt savas dāmas," stāsta pats izrādes režisors Dāvis Auškāps.

"Izrādē divu vīriešu, šķietamu draugu, mūsdienīgais duelis "kurš spēs izdzer vairāk alkohola" pārvēršas par ikvienam cilvēkam nozīmīgu eksistenciālu problēmu diskusiju, no kuras uzvarētājs vienalga dodas prom kā zaudētājs.  Lai ko mēs dzīvē darītu, mēs esam un paliekam tikai un vienīgi cilvēki," izrādes tematiku ieskicē Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēviča.


Lomās iejutīsies Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Līga Zeļģe, Mārtiņš Egliens, Kaspars Aniņš un Mārtiņš Upenieks. Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, bet kostīmu māksliniece - Agnese Kaupere.

Jau ziņots, ka 12.septembrī Nacionālajā teātrī pirmizrādes piedzīvos arī "Titāniks" Regnāra Vaivara režijā un "…bagātā kundze…" Ināras Sluckas režijā Lielajā zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!