Foto: Publicitātes foto

16. septembrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks pirmizrāde režisora Gata Šmita iestudējumam "Farjatjeva fantāzijas", kurā piedalās Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Lidija Pupure, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Lāsma Kugrēna, kā arī Baiba Broka un Iveta Pole no Jaunā Rīgas teātra. Scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, kostīmu māksliniece Keita, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"Farjatjeva fantāzijas" ir traģikomēdija par mazpilsētas iedzīvotāju sapņiem un ideāliem. Zobārsts Pāvels Farjatjevs kādā ballītē satiek mūzikas skolotāju Aleksandru un jau pēc pāris dienām lūdz viņas roku. Pāvels tic, ka no Aleksandras atbildes ir atkarīgs ne tikai viņa, bet arī visas civilizācijas liktenis.

Artūrs Skrastiņš stāsta: "Šī ir netipiska kompānija, kas iestudē neparastu lugu. Jo Teātris ir enerģija, kas veidojas starp aktieriem neatkarīgi no vietas un apstākļiem."

Baiba Broka stāsta: "Izrāde ir par neatbilstību starp ideāliem un realitāti, starp ikdienībā iestigušu cilvēku cerībām un spēju tās piepildīt. Pievienotā vērtība šim darbam ir dažādu teātru aktieru satikšanās, jo nav daudz cilvēku, kas profesionālā ziņā viens otru tik labi saprot kā kolēģi - aktieri."

Biļetes JRT kasē Lāčplēša ielā 25, Rīgā, un internetā www.biletes.jrt.lv ir nopērkamas uz 16., 18., 19. un 20. septembra izrādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!