Foto: Matīss Markovskis
Latvijas Leļļu teātrī 9. decembrī pirmizrādi piedzīvos vērienīga izrāde pieaugušajiem jeb politiski erotisks kabarē "Bez morāles. Ar lellēm", kura radīšanai apvienojies viss teātra radošais ansamblis.

Iestudējumu varēs baudīt Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Pie apjomīgās teju 30 numuru koncertprogrammas strādājuši režisori Vija Blūzma, Edgars Kaufelds, Edgars Niklasons un Mārtiņš Eihe, savukārt, stāsta saturisko ietvaru veidojusi dramaturģe Rūta Dišlere.

Kā norāda teātra pārstāve Agnese Oliņa, tieši pirms 55 gadiem Latvijas Leļļu teātrī tika radīts leģendārais Tīnas Hercbergas koncertuzvedums pieaugušajiem "Interlellis – 67", kura muzikālo šarmu neaizmirstamu padarīja maestro Raimonds Pauls. Jaunā iestudējuma "Bez morāles. Ar lellēm" muzikālo noformējumu uzticēts radīt pianistam Raimondam Petrauskim, leļļu uznācieniem aranžējot melodijas no Raimonda Paula, grupu "Credo", "Linga", "Instrumenti", "Musiqq" un citām mūziķu un grupu populārākajām dziesmām.

Kabarē atmosfērā skatītājus ievedīs izrādes vajadzībām radītais dzīvās mūzikas ansamblis, kurā līdzās pianistam Raimondam Petrauskim un teātra muzikālajiem aktieriem – Dacei Vītolai un Anrijam Sirmajam – pievienosies arī sitaminstrumentālists Ernests Mediņš. Agrāko gadu izrāžu lelles kabarē formātam pārveidojusi un iestudējuma scenogrāfiju izveidojusi mākslinieču apvienība "Grāfienes" – Ildze Jurkovska, Marianna Lapiņa, Dace Ignatova un Justīne Jasjukeviča.

Kabarē "Bez morāles. Ar lellēm." piedāvās ne vien humora piepildītu muzikālu un leļļu piedzīvojumu, bet arī refleksiju par pasaulē aktuālam tēmām – dabas un sevis paša piesārņošanu, vēlmi būt uzmanības centrā un saņemt nemitīgu atzinību, raksta izrādes veidotāji.

Politiski erotiskais kabarē "Bez morāles. Ar lellēm." skatītājus no 16 gadu vecuma gaida pirmizrādē 9. decembrī pulksten 19, kā arī tuvākajās izrādēs 10., 14. un 18. decembrī, 19. un 20. janvārī.

Biļetes var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!