Foto: DELFI
Otrdien izrāžu apvienība "Pannas Teātris" aicināja preses pārstāvjus saņemt kukuli, lai, uzsākot rudens sezonu, reklamētu savu jauno izrādi, novēroja portāls "Delfi".

Jauno izrādi veido scenāristes Gunta Kalniņa un Inta Bernova, režisors Juris Rijnieks, kā arī aktieri Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Zane Daudziņa, Aldis Siliņš un Juris Lisners.

Muzikāla dzīves spēle - komēdija divās daļās "Kukulis" ar ironiju un zināmu daļu sarkasma analizēs līdzšinējo kukuļdevēju domu gājienu, atšķirību starp pateicību un kukuļdošanu un vienlaikus atklās veidus, kā īsti kukulis dodams.

"Nereti sastopamies ar situācijām, kad ir skaidri zinam - ir jādod kukulis, bet cilvēki nezina, kā īsti to darīt. Jautājumi kur? un kā? vieš plašu iespēju loku minējumiem, kas nereti noved pie nesaprašanās un izgāšanās.

Kad jūs vicināt autoinspektora acu priekšā naudas zīmi un jautājat, vai nevarētu kaut kā sarunāt, un viņš vienmērīgā monotonā balsī nosaka: "Nevicinieties ar to naudu, nolieciet uz sēdekļa", skaidri redzams, ka jūsu zināšanas šajā jomā ir nepietiekamas.

Arī mūsu lielie naudas dūži droši vien pastāvīgi saskaras ar problēmu lielu summu nodošanā vajadzīgajai personai. Liela kļūda būtu augstam ierēdnim kabinetā teikt: "Nu, tad es to naudu, kā jūs prasījāt, nolieku šeit." Viņš varētu piesarkt un izmocīt: "Kādus naudu? Jūs mani ar kādu jaucat! Es pieņemu tikai likumā atļautās pateicības." Arī šādai kļūdai ir neatgriezeniskas sekas.

Turklāt katrs kukuļdevējs ir neglābjami līdzīgs mīlētājam, kuram nav pieredzes sava simpātiju objekta aplidošanā. Viņa motīvs ir jauks un sirsnīgs, bet izturēšanās neveikla. Varētu teikt, ka kukuļdošanas akta pamatā ir pat mīlestības jūtas," jaunās izrādes tematiku ieskicē tās veidotāji.

Izrāde būs skatāma:

16. oktobrī Jelgavas kultūras centrā;

20. oktobrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti",

29. oktobrī Valmieras Kultūras centrā, kā arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!