Foto: Publicitātes foto

Ar ziediem un sirsnīgu sagaidīšanu jau pie teātra durvīm 6. aprīlī apaļā jubilejā tika sveikta Nacionālā teātra aktrise Lolita Cauka. Viņa dzimšanas dienas vakaru pavadīs uz skatuves – vienā no savām pēdējo gadu visspilgtākajām lomām – spēlējot Violetu Vestoni iestudējumā "Osedžas zeme".

Aktrise uz teātri tika atvizināta tramvajā ar dziesmām un kolēģu sveicieniem, bet pie teātra dienesta ieejas sarga vietā Lolitu Cauku sagaidīja aktieris Uldis Dumpis. Lai sveiktu aktrisi, bija pulcējies viss Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs ar direktoru Ojāru Rubeni priekšgalā.

Lolita Cauka dzimusi 1946. gada 6. aprīli. Latvijas Nacionālā teātra aktrise kopš 1974. gada. Pirms tam spēlējusi Liepājas teātrī, bet plašai publikai pazīstama kā Rūta Aleksandra Leimaņa filmās "Vella kalpi" un "Vella kalpi Vella dzirnavās".

Aktrise vairākkārt bijusi nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai. Kā gada labākā aktrise balvu saņēmusi 1999. gadā, bet pērn aktrise tika godināta kategorijā "Gada aktrise otrā plāna lomā" par darbu izrādēs "Šis bērns", "Raiņa sapņi", "Šengenas zonas spožums un posts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!