Otrdien, 27. martā, pulksten 19.00, Latvijas Nacionālais teātris ar iestudējuma "Ideālā Žurka" pirmizrādi svin Starptautisko Teātra dienu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

"Ir pienācis ilgi gaidītais 2018. gads, bet apkārt, par lielu pārsteigumu, valda nīgrums, nomāktība un neticība. Tieši tu esi izredzēts visu sākt no jauna un pārcelties uz teiksmaino Roņu salu – būvēt jaunu valsti no pašiem pamatiem. Vai ņemsi mūs līdzi? Tiešām visus? Vai tomēr atstāsi kādu pieskatīt veco Latviju? Kā mēs, ideālie latvieši, dzīvotu savā ideālajā zemē 100 ideālus gadus?"

"Tāpat kā "īstajos", vēlamies, lai skatītājs iesaistās, lai domā līdzi – ko viņš ņemtu uz ideālo Latviju? Lai skatītājs nav tikai vērotājs, lai piedalās, atpūšas un domās veido savu ideālo Latviju," atklāj iestudējuma režisors Arturs Krūzkops.

Dramaturģes: Anete Konste un Rasa Bugavičute-Pēce; režisori: Jānis Vimba, Arturs Krūzkops un Kaspars Zvīgulis.

Lomās: Dace Bonāte, Madara Bore, Ilva Centere, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Anna Klēvere, Sanita Pušpure, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Inta Tirole, Ance Kukule, Kaspars Aniņš, Jānis Āmanis, Romāns Bargais, Mārtiņš Brūveris, Raimonds Celms, Igors Šelegovskis, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Ģirts Liuziniks, Juris Lisners, Ivars Puga, Kārlis Reijers, Jurģis Spulenieks, Artis Drozdovs, Kristians Kareļins, Kristaps Ķeselis, DJ Aspirīns, Normans Bārbals.

Scenogrāfs – Aigars Tavkins, horeogrāfs – Ģirts Bisenieks, kostīmu māksliniece – Vita Radziņa, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, video mākslinieks – Toms Zeļģis, mūzika – DJ Monsta un Kārlis Kazāks, konsultants – Lauris Zvejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!