Foto: Kristaps Kalns

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē otrdien, 28. februārī, notiks pirmizrāde Regnāra Vaivara brīvajai skatuves fantāzijai "Lidojošais Travolta". Izrādes nosaukums tiek saglabāts no ieceres pirmavota – Artūra Dīča lugas, kas lugas mēģinājumu procesā kopā ar aktieriem ir pārrakstīta, pielāgojot to režisora redzējumam.

"Šis ir stāsts par cilvēku bailēm izrauties no sev ierastās vides. Un viena alga, vai tā ir Latvijas mazpilsēta, vai jebkura iestāde, sākot no skolas un beidzot ar teātri," par izrādi stāsta tās režisors. "Bet es pretēji ierastajiem priekšstatiem, esmu pārliecināts, ka tieši šādās noslēgtās sabiedrībās visbiežāk sastopamas globālas, teiktu pat Šekspīra lugām, raksturīgas kaislības."

Dailes teātra aktiera Artūra Dīča sarakstītā luga pārliecinoši un vienbalsīgi ieguva pirmo vietu Nacionālā teātra lugu konkursā 2016. gadā. Paredzams, ka nākotnē tā tiks iestudēta oriģinālajā versijā.

Lomās – Raimonds Celms, Ivars Kļavinskis, Artis Drozdovs , Ģirts Liuziniks, Madara Botmane, Zane Jančevska un Juris Lisners. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, gaismu māksliniece – Lienīte Slišāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!