Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī kā katru gadu ir tapis jautrs un izklaidējošs Teātra dienas uzvedums – šogad "Ž-ž-Žurka klāt!" Tā režisors Valdis Lūriņš. Scenārija autori Niklāvs Nagla un Egils Zirnis, Valda Zilvera muzikālais noformējums, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Tradicionāli Teātra dienā 27. martā Nacionālajā teātrī no ziemas miega mostas Žurka. Šogad viņa ieradīsies režisora Valda Lūriņa pavadībā, lai izpētītu, kā latviešiem allaž izdodas dzīvot un izdzīvot, grozīties un izgrozīties - gan mājās, gan politikā.

Arī šogad tiks pasmiets par Latvijā populāriem poliķiem, viņu veiksmēm, bet vairāk jau tomēr par neveiksmēm. Būs atdzimis ne tikai Barontēvs, bet arī Ādolfs Alunāns, aktīvi pa skatuvi darbosies suitu sievas. Pasmaidīsim arī par sevi un mūsu ļoti populāro izrādi "Raiņa sapņi".

Uzveduma režisors Valdis Lūriņš stāsta: "Teātra dienai veltītie uzvedumi, kuru virsrakstos dažādos locījumos parādās Žurkas vārds, radās pirms daudziem gadiem - tālajā 1993. gadā. Aktieri gan par to nav nekad bijuši stāvā sajūsmā, jo kuru jubilāru gan iepriecinātu fakts, ka sava svinamā diena atzīmējama, pašaizliedzīgi strādājot. Bet… Aktieru galvenais atalgojums, protams, ir skatītāju aplausi, un aplausus aktieris var izpelnīties, strādājot un pārsteidzot."

Piedalās: Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Kaspars Dumburs, Uldis Dumpis, Mārtiņš Egliens, Ivars Kļavinskis, Juris Lisners, Uldis Norenbergs, Ivars Puga, Jānis Skanis, Voldemārs Šoriņš, Kaspars Aniņš, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Indra Burkovska, Daiga Gaismiņa, Zane Jančevska, Anna Klēvere, Ilze Rudolfa, Evija Skulte, Liene Sebre, Uldis Siliņš, Kristians Kareļins, Artis Drozdovs, Romāns Bargais, Marta Grase, Zigurds Neimanis, Kristaps Ķeselis, Normans Bārbals.

Iestudējuma horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, kostīmu mākslinieces asistente Daina Miķelsone, scenogrāfs Oskars Vējš Dreģis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video māksliniece Linda Ģībiete, vokālais pedagogs Andris Daņiļenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!