Foto: Mārcis Baltskars

Pēc lielāka pārtraukuma Dailes teātrī atgriezies režisors Oļegs Šapošņikovs, lai iestudētu poļu dramaturga Andžeja Saramonoviča lugu "Testosterons", kam dots žanriskais apzīmējums - vīriešu saruna, sievietēm klāt neesot. Iestudējuma pirmizrāde - 2020. gada 2. februārī Mazajā zālē, portālu "Delfi" informē Dailes teātra pārstāvji.

Katra vīrieša dzīvē pienāk tāds brīdis, kad viņa dēls precas. Tikai kāzu bankets izvēršas visai savāds, jo līgava ir aizbēgusi no altāra. Tomēr nedrīkst aizmirst tradīcijas un iedzert par līgavaiņa veselību, izrādes sižetu ieskicē tās veidotāji.

Pamestais līgavainis Kornels ir bioloģijas fakultātes pasniedzējs, kura specializācija ir putni. Un Kornels zina – jo augstāks ir testosterona līmenis gaiļa asinīs, jo lielāka un spilgtāka ir viņa sekste un bārda. Velkot analoģijas ar dzīvnieku pasauli, sanākušie vīriešu dzimuma viesi var pārrunāt, kā sieviešu vērtību sistēma atšķiras no vīriešu. Un, protams, sadot kādam pa purnu un būt īstam vīrietim. Jo visu izšķir vīrišķais hormons testosterons.

Izrādes lomās tikai Dailes teātra vīrieši - Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Aldis Siliņš, Dainis Gaidelis, Niklāvs Kurpnieks, Mārtiņš Počs un Kaspars Zāle.

Arī iestudējuma radošajā grupā tikai vīrieši. Režisors Oļegs Šapošņikovs to veido kopā ar scenogrāfu Kristapu Skulti un kostīmu konsultantu Gati Timofejevu. Lugu no poļu valodas tulkojis Māris Salējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!