1. martā leģendārā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe savu 85. dzimšanas dienu izvēlējās svinēt uz skatuves kopā ar ilggadējo kolēģi un draudzeni Lidiju Pupuri, izveidojot jaunu koncertuzvedumu "No tīra gaisa", informē Dailes teātra pārstāvji.

Jubilejas vakara uzvedumā piedalījās arī četri Olgas Dreģes skatuves mūžā klātesoši, dziedoši aktieri – Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš un jaunais kolēģis Klāvs Kristaps Košins. Dzimšanas dienas vakaru caurvija Broņislavas Martuževas un Ārijas Elksnes dzeja, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa, Uģa Prauliņa, Raimonda Paula un Mārtiņa Brauna dziesmas, kas kopā izskanēja stāstā par aktrises mūžu.

Koncertuzveduma muzikālais vadītājs – Juris Vaivods, režisors – Gundars Silakaktiņš, koncerta vizuālā tēla autore – Jurate Silakaktiņa, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova, video mākslinieks – Andrjus Jaņuns, vokālā pedagoģe – Ilze Dzenīte.

Olgas Dreģes jubilejas koncertuzvedums "No tīra gaisa" tiks iekļauts arī teātra repertuārā. Pirmās izrādes ieplānotas 22. un 23. aprīlī.

Pēc koncertuzveduma viesi pulcējās uz svinībām Dailes teātra Stikla zālē, kur mākslinieci sagaidīja īpašs pārsteigums – jauniešu kora "BALSIS" muzikāls sveiciens, kas izpildīja aktrises iemīļotāko skaņdarbu un īpaši sumināja gaviļnieci. Jubilāres sveicēju pulkā bija gan oficiālās amatpersonas, gan teātra ļaudis, radi, draugi un kolēģi. Klātesošie uzrunās dalījās atmiņās par kopīgi piedzīvoto.

Teātra direktors Juris Žagars uzrunā izcēla mākslinieces izcilo profesionalitāti un spēju vienmēr stradāt ar apbrīnojamu atdevi, tiecoties pēc izcilības. Teātra mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs izcēla Dreģes talanta vērienu, ar kuru aktrise esot apdāvināta dāsnāk nekā daudzi citi, vienmēr klātesošo šarmu un dzīvesprieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!