Foto: DELFI
LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 1. jūnijā pēcpusdienā pasniegtas šā gada Teātra dienas balvas, ko ik gadu piešķir skatuves mākslas izcilībām. Ierasti šīs balvas pasniedz 27. martā – Starptautiskajā Teātra dienā, taču šogad globālās pandēmijas un ārkārtējās situācijas dēļ balvu pasniegšana klātienē tika atcelta un notikusi vien tagad.

Šogad Starptautiskās Teātra dienas izcilības balvas saņēmuši Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise Regīna Razuma un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, kā arī baleta māksliniece Inta Karule-Teikmane un jauno aktieru audzinātājam ilggadēja teātra "Skatuve" vadītāja Anna Eižvertiņa.

Regīnai Razumai piešķirta Lilitas Bērziņas vārdā nosauktā balva par spilgtu māksliniecisku sniegumu. Gundars Grasbergs saņēmis Harija Liepiņa balvu par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā. Inta Karule-Teikmane godināta par mūža ieguldījumu baleta mākslā un pedagoģijā ar Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu, bet Jēkaba Dubura balva par jauno aktieru audzināšanu un ieguldījumu teātra pedagoģijā 45 gadu garumā piešķirta Annai Eižvertiņai. Visiem skatuves māksliniekiem pasniegtas arī Māra Šustiņa veidotās goda zīmes – ordeņi.

Teātra dienas balvu pasniegšanas pasākumu ik gadu rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa muzeju. Balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri un teātra kritiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!