Foto: Publicitātes foto

8. oktobrī - pirmizrāde otrajai projekta „Šengenas spožums un posts” izrādei „Spožums un posts”, kuru ir iestudējusi radošā grupa no Portugāles – Marsija Lanca, Žoana Pupu un Žoau Kalikstu. Izrāde tiek spēlēta Nacionālā teātra Baltajā zālē, portālu "Delfi" informē Nacionālā teātra pārstāvji.

"Mūsu pagātne ir kā palielināmais stikls, caur kuru mēs uztveram tagadni. No kurienes mēs nākam? Kur mēs esam tagad? Katram cilvēkam ir sava personīgā vēsture, kas izšķīst, kad to mēģina sagrupēt kādās abstraktās kategorijās.

Tā tiek radītas tautas, valstis un savienības. Viena maza sapņojoša meitene un vecs un noguris talismans ielūdz mūs pilsoņu dzīves kontrastu un pretrunu parabolā. Brīvības parādīšanās rada saziņas neiespējamību, kurā izrunātie vārdi nekad netiek piepildīti un notiekošās darbības ir jāslēpj. Kad viss iet greizi, doma par labāku vietu, apsolīto zemi, mums tiek pārdota atkal un atkal. Laime un Ciešanas piedāvā pieredzi, kurā skatītāji var izdzīvot lielisko līdzdalības demokrātijas ilūziju" – tā izrādes aprakstā pauž radošā grupa.

"Spožums un posts" ir demokrātijas simulācija, kurā skatītāji kļūst par aktīviem performances dalībniekiem.

Izrādē piedalās aktieri: Lolita Cauka, Daiga Gaismiņa, Marta Grase, Katrīna Albuže, Kaspars Aniņš, Artis Drozdovs, Kristaps Ķeselis un Voldemārs Šoriņš, kā arī Emīla Dārziņa jauktais koris un pianists Uģis Krišjānis.

"Šengenas spožums un posts" ir Latvijas Nacionālā teātra un nodibinājuma "Rīga 2014" kopprojets. Tā ietvaros tiks iestudētas 4 izrādes – "Noķert RABIT" Juliana Hecela (Vācija) režijā, "Spožums un posts" Marsijas Lancas (Portugāle) režijā, "Eiro Vīzija" Vida Bareika (Lietuva) režijā un "Republika"apvienības Kviss búmm bang (Islande) režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!