Krievijas futbola izlases uzbrucējs Andrejs Aršavins pirmdien pēc ilgstošām sarunām pēdējā brīdi tomēr no Sanktpēterburgas "Zeņit" pārgāja uz "Arsenal", ar kuru noslēdza līgumu līdz 2012.gadam, vēsta Francijas laikraksts "l'Equipe".

Aršavina epopeja pēdējās dienās bija Krievijas un Anglijas sporta masu mediju uzmanības centrā. Jau vairākas dienas tika ziņots te par darījuma noslēgšanu, te par darījuma atcelšanu, un tāda informācija ik pa laikam parādījās arī pirmdien - pāreju pēdējā dienā.

Jau dienas sākumā tika ziņots, ka „Arsenal" un „Zeņit" ir vienojušies pār pārejas summu, savukārt pats futbolists jau esot izgājis jaunajā klubā medicīniskās pārbaudes. Tomēr vēlāk „Zeņit" pārstāvji šo informāciju noliedza, bet pēc tam arī paziņoja par sarunu pārtrūkšanu.

Taču tuvu pāreju perioda beigām „Zeņit" atkal paziņoja, ka sarunas joprojām notiekot. Un vēlu vakarā vairāki informācijas avoti apstiprināja, ka darījums starp abiem klubiem ir noslēgts. Pagaidām vēl netiek atklāts, kāda ir pārejas summa, taču vairāki masu mediji ziņo, ka „Zeņit" par Aršavina pāreju saņems 12 miljonus sterliņu mārciņas. Sākotnēji Sanktpēterburgas klubs par Krievijas futbola zvaigznes pāreju vēlējās saņemt vismaz 20 miljonus sterliņu mārciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!