Foto: LETA
Otrdien, 26. februārī, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tik ataklāta multimediāla izstāde “Latvijas Nacionālajam teātrim 100”, kas vēsta par teātra vēsturi un attīstību no paša pirmsākuma līdz pat mūsdienām.

Izstādes veidotāju komandas priekšgalā ir teātra vēstures zinātniece Margita Mantiņa, un tajā ir eksponāti no Rakstniecības un mūzikas muzeja, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja un Nacionālā teātra krājumiem.

Šī izstāde ir daļa no teātra 100. jubilejas svinību pasākumiem, kas tiek svinēta jau visas 100. sezonas garumā. Pirms pieciem gadiem tika izdots teātra žurnāls "Būs!", kura nosaukumā ietverta 100. jubilejas gaidīšanas ideja, digitalizēts viss teātra plašais fotoattēlu arhīvs, izveidota teātra vēstures mājaslapa un tapusi Lindas Ģībietes dokumentālā filma "Dienišķais teātris" . Savukārt 23. februārī Rīgas Domā notika Nacionālā teātra 100 gadu jubilejai veltīts dievkalpojums, bet vakarā teātrī norisinājās īpašs svētku koncerts, kurā izskanēja pēdējo 30 gadu populārākās skatuves dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!