Foto: LETA
Klātesot Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim un Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai 27. februāri Latvijas Nacionālajā operā atklātas Igaunijas Nacionālās operas un baleta viesizrādes Latvijā. Svinīgā pasākuma viesiem bija iespēja noskatīties pirmo igauņu baletu "Naudas gars" ("Kratt").

Viesizrādes notiek dažas dienas pēc Igaunijas simtās jubilejas, kas tika svinēta 24. februārī. Vienlaikus šajās dienās apmaiņas vizītē Tallinā viesojas Latvijas Nacionālās operas un baleta trupas, igauņu skatītājiem piedāvājot baleta iestudējumu "Šeherezāde un viņas stāsti", operu "Nabuko", kā arī krāšņu Gala koncertu.

Svinīgo pasākumu Rīgā apmeklēja valsts augstākās amatpersonas, premjers Māris Kučinskis (ZZS) ar kundzi, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), kultūras ministre Dace Melbārde (NA), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA), Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa ("Vienotība") u.c.

Uz viesizrāžu atklāšanu bija ieradies arī Igaunijas Nacionālās operas un baleta direktors Aivars Mae.

28. februārī Igaunijas Nacionālās operas un baleta trupu mākslinieki uzstāsies ar Galā koncertā, kurā viņiem pievienosies viens vai vairāki Latvijas mākslinieki.

Savukārt 1. martā Rīgā varēs dzirdēt igauņu mākslinieku sniegumu operā "Kardijaks" (Cardillac), kas ir pirmā daļa no komponista Paula Hindemita triloģijas par mākslinieka un sabiedrības attiecībām. Iestudējuma režisors ir soms Vilpu Kiljunens, kura rokrakstu mūsu publika jau iepazinusi operas "Tanheizers" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā.

27. februārī pulksten 11.00 Beletāžas zālē notiks "Koncerts mazuļiem", kurā Igaunijas operas stīgu kvartets spēlēs pašiem mazākajiem klausītājiem (0-3 gadi) piemērotu mūziku īpaši pielāgotos apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!