Šā gada 3. aprīlī 94 gadu vecumā mūžībā aizgāja pazīstamais teātra fotogrāfs Egons Kera. Viņa radītās fotogrāfijas rotājušas gan Latvijas teātru foajē, gan publicētas žurnālos un izdotas kā pastkartes.

Visu mūžu būdams Teātra biedrības fotogrāfs – Kera fotografējis izrādes Operas un baleta teātrī, Dailes teātrī, Operetes un Krievu drāmas teātros. Teātra biedrības Fotoateljē (Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 31a) līdzās darbnīcas vadītājam fotogrāfam Raimondam Ulmanim, Kera portretēja tautā iemīļotus aktierus un skatuves māksliniekus, Latvijas primabalerīnas, kā arī valdības pārstāvjus ateljē sākuma periodā. Viņš bijis iecienīts kā kāzu fotogrāfs, izgatavojis arī lielo reklāmu bildes.

Šī gada februārī kopā ar sievu, dizaineri Ilgu Keru, paspējis sagaidīt un nosvinēt savas Saules kāzas – 65. kāzu jubileju.

2006. gadā bijušā Fotoateljē telpās – galerijā "Istaba" – notika izstāde-hepenings "Fotoateljē Rekonstrukcija", kurā satikās Fotoateljē bijušie darbinieki.

Sadarbībā ar galeriju "Istaba" aicinām aplūkot Egona Keras darbus gan no Latvijas Nacionālās operas un Dailes teātra arhīviem, no fotogrāfa ģimenes arhīva un galerijas "Istaba" krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!