Dailes teātrī 14. septembrī jauno sezonu atklās pirmizrāde "Finita la comedia!" - Nikolaja Erdmana traģikomēdija, ko iestudē pazīstamais bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs, portālu "Delfi" informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva.


Krievu dramaturga Nikolaja Erdmana luga, kuras oriģinālais nosaukums ir "Pašnāvnieks", tiek dēvēta par īstu dramaturģijas pērli. Autora dzīves laikā tā nekad nav tikusi publicēta vai uzvesta, jo pasludināta par "tukšu un kaitīgu". Teātra metrs Konstantīns Staņislavskis savulaik salīdzinājis Erdmanu ar Gogoli, bet šo lugu – ar Gogoļa slaveno "Revidentu".

"Mazs, neievērojams cilvēciņš nolemj mest izaicinājumu visai cilvēcei ar tās nepilnībām un izdarīt pašnāvību. Un notiek brīnums – smieklīgais mietpilsonis pārvēršas par traģisku varoni. Pasaulē ir tik daudz lietu, kas cilvēku grūž uz pašnāvību. Kāpēc mēs tomēr paliekam šajā dzīvē? Kāpēc mēs paliekam dzīvot? Kāda vērtība ir katrai sekundei? Dzīve ir dzīve, un šis ir ļoti cilvēcisks stāsts. Un, galu galā, dzīve ir brīnišķīga!" vēsta izrādes pieteikums.

Jaunajā iestudējumā lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Dārta Daneviča, Lidija Pupure, Sarmīte Rubule, Lauris Subatnieks, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija, Juris Žagars, Juris Strenga, Dainis Grūbe, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Aija Dzērve, Mārtiņš Počs, Inita Dzelme, Intars Rešetins un Artūrs Dīcis.

Režisors Aleksandrs Morfovs izrādes "Finita la comedia!" iestudējumā sadarbojas ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, horeogrāfi Ingu Krasovsku un gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu. Lugu no krievu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!