Foto: LETA
Latvijas Nacionālais balets ar krāšņu un apjomīgu Galā koncertu sestdien, 15. decembrī nosvinēja 90. jubileju. Uz LNO skatuves kāpa Latvijas baleta solistu zieds un visa baleta trupa.

Jubilejas Gala koncertu filmēja Latvijas televīzija un to noskatīties varēs LTV 1.kanālā sestdien, 29.decembrī, tūlīt pēc "Panorāmas".

Apjomīgā, trijās daļās veidotā koncerta programmā bija iekļautas spilgtākās epizodes no šobrīd repertuārā esošajām izrādēm - "Bajadēras", "Žizeles", "Gulbju ezera", ""Riekstkodis", "Otello" un citām. Tāpat tiks izdejoti fragmenti no L. van Bēthovena 7.simfonijas, kā arī A. Maskata "Tango". Skatītājiem tika piedāvāts gan klasiskais balets, gan laikmetīgā deja, pārliecinot par Latvijas Nacionālā baleta trupas dejotāju meistarības amplitūdu.

Baleta jubilejas svinības papildināja īpaši viesi: Hamburgas baleta prīmas - latvietes Annas Lauderes un premjera Edvīna Revazova duets, jaunās baleta zvaigznes no Lielā Teātra - Olga Smirnova un Vladislavs Lantratovs, kā arī neparastais baletdejotājs Sergejs Poluņins no K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskā muzikālā teātra.

Pie Galā koncerta diriģenta pults stājās gan Farhads Stade, gan Mārtiņš Ozoliņš. Koncertu vadīja Laura Strautiņa un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!