Foto: Publicitātes foto
Latvijas Leļļu teātrī 8. martā pirmizrādi piedzīvos jauns iestudējums skolas vecuma bērniem "Ronja – laupītāja meita", kas pazīstamo zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes stāstu par laupītāju bandu atvasēm un viņu tuvināšanos par spīti dzimtu naidam skatīs svaigā, neierastā griezumā. Īsi pirms pirmizrādes piedāvājam nelielu fotoieskatu izrādes tapšanā.

Režisora un aktieru darbs veidojot šo izrādi paplašinās ārpus pazīstamajiem paņēmieniem, jo pirmo reizi izrādes lelles veidotas nevis no ierastiem materiāliem, bet gan no metāla un koka, arī to vadīšanas principi ir atšķirīgi. Radošās komandas darbs pie izrādes izvērties patiešām radošs, jo katrs mēģinājums bijis kā eksperimentu un jaunu atklājumu lauks. "Aktieriem šīs lelles ir jāiepazīst, jāizjūt... mums visiem šis ir tāds spēlēšanās process, lai katru no tēliem iedzīvinātu, piešķirtu tam raksturu," medijiem pastāstīja izrādes režisors – inscinētājs Valdis Pavlovskis.

Lomās Leļļu teātra aktieri: Dana Lāce (Ronja), Anrijs Sirmais (Birks), Santa Didžus (Lūvise), Miķelis Žideļūns (Matiss), Lienīte Osipova (Undise), Daumants Švampe (Borka), Artūrs Putniņš (Plikpauris Pērs), kā arī Valdis Vanags.

Izrādē piedalās mūziķi: Ģirts Siliņš (akordeons), Arta Lipora (vijole) un Normans Bārbals/ Artis Avotiņš (bungas).

Tuvākās izrādes 28. martā, 12.un 28. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!