Foto: F64
Trešdienas vakarā uz Ādažu Kultūras centra skatuves atgriezīsies rokoperas “Lāčplēsis” jauniestudējums, kas veltīts 25 gadu gadu jubilejai, kopš rokopera pirmoreiz uzvesta. Ar to aizsāksies mēnesi ilga izrāžu sērija, kuras laikā notiks 25 izrādes lielākajās Latvijas pilsētās, vēsta organizatori.

Rokoperas “Lāčplēsis” jauniestudējums ir pulcējis vienā komandā virkni spēcīgāko un populārāko Latvijas dziedātāju, mūziķu, dejotāju un aktieru – Daumantu Kalniņu, Juri Jopi, Martu Kristianu Kalniņu, Miku Dukuru, Jāni Kurševu, Paulu Dukuri, Ievu Sutugovu, Jāni Skani, Ati Ieviņu, Juri Vizbuli, Elviju Bušu, Miku Abaroniņu, Ēriku Zepu, Ivo Grīsniņu Grīsli, Jāni Ķirsi, Dāvidu Kalandiju, Annu Krauju-Čenu, Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu un citus.

Piedāvājam foto no izrādes ģenerālmēģinājuma:

“Rokoperas jauniestudējums ir unikāls ar to, ka ne tikai sniegs iespēju jaunajai paaudzei savām acīm skatīt darbu, pateicoties kuram mūsu nācija izcīnīja nacionālo neatkarību, bet arī ar to, ka tas ir mākslinieciski augstvērtīgs darbs, ko veidojuši izcili profesionāļi – režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un citi radošās komandas biedri,” saka iestudējuma producents Juris Millers.

Šis ir arī viens no pēdējo gadu dārgākajiem teātra un mūzikas mākslas projektiem – kopējās iestudējuma sagatavošanas un mēnesi ilgās turnejas izmaksas sasniedz turpat pusmiljonu eiro. Uz katru no turnejas pilsētām vairākos autofurgonos tiks nogādāta uzvedumam nepieciešamā skaņu un gaismu aparatūra, kā arī dekorācijas. Kopumā uzveduma izveidē un norisē ir iesaistīti vairāk nekā 70 cilvēki – aktieri, dziedātāji, mūziķi, dejotāji, tehniķi un administratori.

Rokoperas “Lāčplēsis” izrādes notiks Ādažos, Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Saldū, Ventspilī, Tukumā, Baložos, Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Liepājā, Madonā, Alūksnē, Rēzeknē, Preiļos, Daugavpilī, Jēkabpilī un Aizkrauklē no 30. oktobra līdz 25. novembrim.

Jau patlaban uz vairākām izrādēm biļetes ir izpārdotas pilnībā. Tās iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!