Foto: F64
Rīgas Mākslas telpā izstādes "...lai gadījums kļūtu par notikumu..." laikā notiks četras izrādes, kas par laikmetīgās mākslas izpausmēm runās teātra valodā. Teātra izrāde būs skatāma 2.oktobrī, 9.oktobrī, 11.oktobrī un 25.oktobrī plkst.19. To veidos piecas epizodes: pieci notikumi un pieci piedzīvojumi, pieci stāsti un viedokļi.

Izrādes radošo komandu veido pieci režisori - Inese Mičule, Jurijs Djakonovs, Kārlis Freimanis, Ģirts Šolis un Vilnis Vējš, un tajā piedalās dažādu jomu mākslinieki - mūziķis Rihards Zaļupe, aktieris un žurnālists Toms Treibergs, horeogrāfi un dejotāji Kristīne Vismane un Kristaps Ceļmalnieks, DJ Anna Ķirse-Auniņa, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, aktieri Andris Kalnozols, Madars Zvagulis un Aleksejs Geiko un dziedātājs Uldis Siliņš.

"Mākslinieks rada dzīvo gleznu, papildinot ar trešo un "ceturto" dimensiju. Skatītājs "piedalās" ar līdzpārdzīvojumu un emocijām un statiskais mākslas darbs kļūst par kopīgu radošu procesu. Epizode ir lielā mērā improvizēta un operē ar citiem izteiksmes līdzekļiem nekā glezniecība, bet tomēr uzsāk dialogu starp mūžīgo - kas ir uzzīmēts un iemūžināts, un īslaicīgo - kas var notikt tikai šeit un tagad," stāsta režisors Djakonovs.

Piedāvājam fotoreportāžu no izrādes ģenerālmēģinājuma:

Līdz 27.oktobrim Rīgas Mākslas telpā norisinās izstāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu...", kas pirmo reizi plašākai publikai ļauj iepazīties ar "ABLV Bank" veidoto kolekciju topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam. Izstādē apskatāmi vairāk nekā 30 izcilu mākslinieku darbi.

Vienošanās ar Kultūras ministriju paredz, ka "ABLV Bank" kolekcijas veidošanā desmit gadu laikā ieguldīs 1 miljonu latu un tā kļūs par topošā Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas sastāvdaļu. Kolekciju jau kopš 2005.gada palīdz veidot starptautiska profesionāļu žūrija, izvēloties izcilus Latvijas mākslinieku, kā arī nozīmīgu tuvējā reģiona mākslinieku darbus. Pirmo apjomīgo kolekcijas izstādi veidot uzaicināta kuratore, Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Rīgas Mākslas telpā un interneta vietnēs "bilesuserviss.lv", "bezrindas.lv" un "ticketshop.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!