Ar poētisku lielpilsētas balādi "Āda", kurā Ādama un Ievas mīlestības meklējumus mūsdienu Rīgā izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts, 16.augustā jauno sezonu atklās Ģertrūdes ielas teātris.

Kā informē teātra pārstāvji, šajā sezonā skatītājiem tiks piedāvātas jau zināmās un kritiķu atzinīgu vērtējumu jau iemantojušās izrādes – "Āda" (rež. Andrejs Jarovojs), "Cilvēks uz trepēm" (rež. Andrejs Jarovojs), "Deviņi" (rež. Inga Tropa), "Kolperta kungs" (rež. Kārlis Krūmiņš), "Leģionāri" (rež. Valters Sīlis), "Pasaka par Gardeguni" (rež. Andrejs Jarovojs) un "Svētceļnieks" (rež. Kārlis Krūmiņš). Bet visas sezonas garumā pirmizrādes piedzīvos pieci jauni iestudējumi.

Jaunie iestudējumi

Jau septembra beigās gaidāma pirmizrāde "Četras naktis" (dramaturģija Inga Gaile, režija Andrejs Jarovojs, spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole, Edgars Samītis) pēc Fjodora Dostojevska darba "Baltās naktis" motīviem, . Vēl rudenī būs pirmizrāde iestudējumam mazuļiem - režisores Ingas Tropas izrāde, ko varēs apmeklēt mammas arī ar pavisam maziem zīdainīšiem. Jaunu iestudējumu veido arī režisors Andrejs Jarovojs un horeogrāfe Kristīne Vismane.

Sezonas otrajā pusē gaidāmas pirmizrādes Kaspara Rolšteina operai "Mūzikas skaņa" (rež.Normunds Griestiņš) un izrādei "Vāgnera skaņu sistēma" (rež.Toms Auniņš).

Viesizrādes

Jaunajā sezonā ĢIT izrādes tiks vestas arī uz citām valstīm. Oktobrī teātris viesosies Krievijā – ar izrādi "Leģionāri" Sanktpēterburgā un izrādi "Svētceļnieks" Permā, decembrī uz Igaunijas skatuvēm Tartu un Tallinā tiks spēlētas izrādes "Cilvēks un trepēm" un "Leģionāri", ir iecerētas viesizrādes arī Vācijā un Itālijā. Ziemas vidū ĢIT telpās skatītājiem tiks piedāvāts Igaunijas un Lietuvas mākslinieku skatuviskais sniegums, meistarklases un darbnīcas.

Jaunumi

ĢIT programmā aizvien neiztrūkstoši paliks arī dažādu žanru laikmetīgās mūzikas koncerti, dzejas dienu notikumi, prozas lasījumi un kinovakari. Darbu uzsāks lasītava, kurā apmeklētājiem lasīšanai uz vietas būs pieejamas apgāda "Mansards" un izdevniecības "Neputns" grāmatas un periodiku.
Jau par tradīciju ir kļuvusi ĢIT dalība mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts", kas šogad norisināties naktī no 8. uz 9. septembri, kad ĢIT telpās varēs piedzīvot jaunās gleznotājas Laimdotas Steķes veidoto instalāciju "Vieta", kamēr Rīga 2014 organizētajā septembra pasākumu programmā Esplanādē ĢIT piedalīsies ar arunu ciklu par teātri "Ienāc teritorijā!"

Biļetes uz Ģertrūdes ielas teātra izrādēm nopērkamas www.bezrindas.lv, galerijā "Istaba" un teātrī pirms izrādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!