Foto: Karolina Latvytė Bibiano
16. janvārī Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) būs dejas kompānijas "Nuepiko" un Kauņas pilsētas kamerteātra pirmizrāde darbam "Pietiekams attālums".

Kā vēsta ĢIT pārstāvji, ar šo pirmizrādi mākslinieki noslēdz nedēļu ilgu rezidenci Ģertrūdes ielas teātrī.

"Saikne un plaisa, pieķeršanās un atbrīvošanās, tuvošanās un pieaugoša attālināšanās ir dihotomijas, kas pavada visu cilvēka dzīvi. Plūsmā, skrējienā, īslaicīgā saskarsmē, tukšās sarunās, atmiņās, bēdās, okeāna šķērsošanā, ilgās un samierinoties – attālums starp sevi un otru nemitīgi mainās, no jauna veidojot cilvēku saites un nogurdinoši radot cerības," tā iestudējuma stāstu ieskicē tā veidotāji.

"Pietiekams attālums" ir aizkustinošs dialogs starp diviem ķermeņiem un personībām par to, kas mūsu pasaulei liek nemitīgi griezties: tiešums un disociācija, atkarība un atbrīvošanās, visaptveroša dualitāte, kur komunikācija nav iespējama bez distances, bet komunikācijā dzimst attālums. Izrāde skatītājus ieaicina pašrefleksijas telpā, nepiedāvājot gatavas atbildes, bet aktualizējot jautājumu, kā saglabāt attālumu, kas palīdz radīt, nevis grauj mūsu savstarpējās attiecības intensīvajā sociālā trokšņa laikā.

Izrāde tapusi jauno producentu izglītības programmas ietvaros, ko īsteno Kauņas pilsētas kamerteātris un jauniešu teātra festivāla "Exit point" 2020. gada uzvarētājs.

Izrādē piedalās horeogrāfi, dejotāji: Arūnas Mozūraitis un Adrians Karlo Bibiano (Adrian Carlo Bibiano). Izrādes mūzikas autors – Andrius Stakelė, gaismu māksliniece - Monika Šerstabojevaitė

Lietuvā, Kauņas pilsētas kamerteātrī iestudējums pirmizrādi piedzīvos 20. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!