Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) 14. janvārī pirmizrādi piedzīvos radošās apvienības "Nomadi" producētā fiziskā teātra izrāde "Sāra Keina", portālam "Delfi" pavēstīja izrādes veidotāji

Izrāde "Sāra Keina" runās teātra, dejas, dzīvas mūzikas valodās un stāstīs par cilvēka identitātes meklējumiem, par ceļu pie sevis, maldoties starp jautājumiem par seksualitāti, attiecībām, drosmi būt patiesam un bailēm pazaudēties ārējās pasaules prasībās pēc normalitātes.

Izrādes pamatā angļu dramaturģes Sāras Keinas dzīve un nāve 28 gadu vecumā. Viņas darbu varoņi cīnās ar vientulību, meklē mīlestību un dzīvi uztver kā fiziskas un garīgas ciešanas.

Izrāde "Sāra Keina" būs tās veidotāju – režisora Mārtiņa Eihes, horeogrāfes Kristīnes Borodinas un mūziķa Edgara Rubeņa - saruna ar mirušo dramaturģi, kurā viņi, cenšoties tomēr pierādīt mīlestības esamību, atklās arī savas šaubas, bailes, nedrošību un trauslumu .

Režisoram Mārtiņam Eihem šī ir otrā fiziskā teātra žanrā iestudētā izrāde. Pirms trīs gadiem kopā ar igauņu horeogrāfi Kaju Kann un aktieri Aigaru Apini tapusī "Brīvība" pēc Č. Bukovska darbu motīviem piedalījās vairākos festivālos un tika pamanīta oriģinālās formas un aizkustinošās tuvības starp aktieriem un skatītājiem dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!