Foto: LETA

Starptautiski pazīstamais latviešu režisors, Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis otrdien, 1. martā, sociālajos tīklos publicējis video, kurā krievu valodā vēršas pie saviem kolēģiem Krievijā, aicinot viņu pārtraukt izklaidēt publiku un uzsākt nepakļaušanās akciju, kā arī pieprasa aizvākt viņa vārdu no teātra afišas.

"Es redzu, ka 4.martā Maskavā plānots spēlēt manu izrādi "Šukšina stāsti". Es negribu, ka šajās dienās, kad jūsu valsts slepkavo cilvēkus Ukrainā, tiek spēlēta mana izrāde, un jūs izliekaties, ka viss ir normāli," saka Alvis Hermanis.

"Tas, protams, nav manā varā šo izrādi atcelt, bet es pieprasu, lai no afišas tiktu aizvākts mans vārds. Es saprotu, ka parakstīt vēstules par mieru ir ļoti jauki, bet šajā situācijā ar to ir daudz par maz," uzsver režisors.

"Ja jūs vēlaties, lai pārējā teātra pasaule jūs turpina cienīt, es jums ieteiktu uzsākt vispārēju nepakļaušanās akciju un pārtraukt spēlēt izrādes, izklaidēt jūsu publiku, - līdz brīdim, kad jūsu valsts nepārtrauks agresiju Ukrainā." Viņš arī atgādina, ka viņam Krievijas teātros ir daudz draugu, kurus ļoti negribētos tos pazaudēt.

Atgādinām, ka jau iepriekš viņš paudis viedokli par Krievijas iebrukumu Ukrainā, norādot, ka Putina draudi par atomieroču lietošanu jāuztver nopietni.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!