Foto: Publicitātes foto
Festivāls "RE RE Rīga!" piedāvās plašu brīvdabas izrāžu programmu, kura noritēs festivāla laukumā pie Rīgas Kongresu nama un skatītājiem būs pieejama bez ieejas maksas. Īpašu uzmanību pelnījuši Igaunijas viesi – cirka studija "Folie FF", kuri sadarbībā ar mūzikas grupu "Criminal Elephant" sagatavojuši izrādi "Viktor and the Yellow Globe".

Izrāde "Viktor and the Yellow Globe" ir par kādu ministrijas ierēdni, kurš ik rītu steidzas uz darbu un atklāj, ka viņa darbs ir lieks. Tāpēc ik vakaru viņš slīgst depresijā un alkoholismā, lai pamostoties atkal veltīgi steigtos uz darbu. Katru dienu saule aust un riet un nevajadzīgais ierēdnis to redz tikai savos sapņos.

Šai izrādei tiek būvēta īpaša neparastas formas septiņus metru augsta un desmit metrus plata metāla konstrukcija gaisa akrobātikas triku izpildei. Izrāde notiks 8. augustā plkst.21 festivāla laukumā pie Rīgas Kongresu nama.

Cirka studija "Folie" dibināta 2000. gadā. Šobrīd savā brīvajā laikā piecu pasniedzēju vadībā tajā trenējas ap 90 jauniešu. Pagaidām tā ir vienīgā cirka studija Baltijas valstīs, kas spēj sagatavot jauniešus iestājeksāmeniem cirka augstskolās pasaulē.

"Folie FF" ir studijas izrāžu grupa, kuras mākslinieki cirka mākslu apgūst jau 12 gadus. Folie sadarbojas arī ar citiem Rietumeiropas jaunatnes cirkiem un pagājušonedēļ mākslinieki piedalījās prestižajā Jaunatnes cirka festivālā Londonā.

Citas gaidāmās brīvdabas izrādes pie Rīgas Kongresu nama:

"PanGottic " (Lielbritānija) izrāde "Thingamabob"

Panākumiem bagātais cirka teātris PanGottic ir jauna Lielbritānijas-Izraēlas kompānija no Bristoles, kas veido un producē gan iekštelpu, gan ielu izrādes, apvienojot fiziskā teātra un cirka elementus.

"Ymedioteatro" (Spānija) objektu mikroteātra izrāde "SIE7E"

Izrāde notiek septiņu kvadrātmetru lielā telpā, kurā trīs mākslinieki un piecpadsmit skatītāji kopā izdzīvo desmit elpu aizraujošas minūtes, vērojot lielāko sapņu īstenošanos uz smalki darinātās miniatūrās skatuves.

"Clunker Circus" (Somija) izrāde "Fuzzy Dice Circus"

Cirka izrāde "pa tiešo" no deviņdesmito gadu lielveikala autostāvvietas. Trupu 2013. gadā nodibināja trīs jauni cirka mākslinieki no Somijas. Kompānijas rokrakstu veido radošs gars, spilgtas personības, trakas idejas, pārsteidzošas cirka prasmes un nesaspringta pieeja dzīvei.

Par festivālu:

"Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas notikums "RE RE Rīga!" ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – laikmetīgais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. 2014. gadā "RE RE Rīga!" festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm

Biļetes uz atklāšanas koncertu un izrādēm Kongresu namā var iegādāties "Biļešu serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!