Decembra sākumā Igaunijā notiks Latvijas teātra festivāls "Läti kama", kura programma iepazīstinās ar jauno Latvijas teātra paaudzi, – režisoriem Valteru Sīli, Andreju Jarovoju, Vladislavu Nastavševu, mākslinieku apvienībām "umka.lv" un "Orbīta".

Programmas kurators ir Igaunijas vadošā starptautiskā teātra festivāla "Baltoscandal" un Augusta Dejas festivāla, kā arī Tallinas neatkarīgās skatuves "Kanuti Gildi Saal "vadītājs Prits Rauds.

Viņš programmas pieteikumā saka: "Rīga igauņus vienmēr ir valdzinājusi kā metropole, bet cik daudz mēs patiesībā zinām par to, kas tur notiek? Latvijas Jaunā teātra institūts jau divas reizes saviem skatītājiem ir piedāvājis igauņu jaunā teātra programmu "Igauņu balzāms" (2006. un 2011. gadā), un nu pienākusi mūsu kārta. Mini-festivāls "Läti kama" paver iespēju iepazīt šī brīža tendences Latvijas skatuves mākslā. Sadarbībā ar LJTI mēs esam sagatavojuši krāsainu programmu, kas iekļauj smalki melanholisko Vladislava Nastavševa kolāžu "Puiši smaržo pēc apelsīniem" 3. decembrī, Andreja Jarovoja muzikālu ceļojumu laikā "Cilvēks uz trepēm" 4. decembrī, Valtera Sīļa režisēto diskusiju par joprojām "karstiem" vēsturiskiem notikumiem "Leģionāri" 5. un 6. decembrī, krievu dzejnieku apvienības "Orbīta" performanci "Slow Show" un "umka.lv" leļļu teātri pieaugušajiem "Vectēva Galā vakars" 7. decembrī."

Visas izrādes notiks Kanuti Gildi Saal Tallinā, bet "Leģionāri" 6. decembrī tiks rādīti Tartu Jaunajā teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!