Foto: Matīss Markovskis
29. decembrī Valmieras teātrī pēc izrādes "Pigmalions" norisinājās ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā sumināti iepriekšējās sezonas labākie mākslinieki un izrādes. Tāpat tika pasniegtas arī tradicionālās simpātiju balvas "Skatītāju balss", kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojums.

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Elīna Vāne un Elīna Hanzena, bet labāko aktieru balvu saņēma Imants Strads un Ivo Martinsons. Gada tehniskā darbinieka atzinību saņēma izrāžu vadītāja Māra Vīgante.

Jau septīto gadu pēc kārtas arī skatītājiem bija iespēja noteikt iemīļotākos māksliniekus un labāko aizvadītās sezonas izrādi.

Nominācijā "Gada aktrise pirmā plāna lomā" balvu saņēma Elīna Vāne par sniegumu izrādē "Baladīna" un Annas, Kļaviņmātes un Edes lomām izrādē "Vidzemnieki", bet par "Gada aktrisi otrā plāna lomā" skatītāji atzinuši Ilzi Pukinsku par Lieldālderietes lomu izrādē "Vidzemnieki".

"Gada aktieris pirmā plāna lomā" otro gadu pēc kārtas atzīts Imants Strads, šoreiz skatītāji novērtējuši pārliecinošo tēlojumu izrādē "Lūcis". Savukārt nominācijā "Gada aktieris otrā plāna lomā" balvu saņēma Ivo Martinsonu par Anrī kunga lomu izrādē "Eiridīke".

Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas "Gada izrāde", kurā laurus plūca izrāde "Lūcis" Elīnas Cērpas režijā. Tā stāsta par leģendāro režisoru un aktieri, Valmieras teātra ilggadējo galveno režisoru Pēteri Lūci.

Gada balvu pasniegšanā savus pagājušās sezonas favorītus sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji.

Jau ziņots, ka pērn skatītāju balsojumā balvu "Gada aktrise pirmā plāna lomā" saņēma Inese Ramute, bet par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ievu Puķi. Nominācijās "Gada aktieris pirmā plāna lomā" laurus plūca Strads, savukārt par labāko aktieri otrā plāna lomā tika atzīts Mārtiņš Meiers. Par skatītāju "Gada izrādi" pārliecinoši kļuva "Emmijas laime" Māras Ķimeles režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!