Foto: Justīne Grīnberga
Novembri noslēdzošajā nedēļas nogalē aktrisei Inesei Kučinskai Liepājas teātrī tika svinēta apaļa dzīves jubileja. Īstais dzimšanas dienas datums viņai ir vasarā, kad ir atvaļinājumu laiks. Tomēr dzīves jubileja laimīgi iekritusi starp diviem jauniem un ļoti būtiskiem darbiem: aizvadītās sezonas izskaņā aktrise sagatavoja Raņevskas lomu Ditas Lūriņas iestudējumā "Ķiršu dārzs", savukārt jaunā sezona sākās ar absolūti traku izaicinājumu Elmāra Seņkova un Rasas Bugavičutes-Pēces trillerī "Šekspīrs".

Abi Liepājas teātra uzvedumi bija skatāmi 30. novembrī un 1. decembrī, tāpēc uz Liepāju bija atceļojis kupls skaits rīdzinieku un citu viesu – gan lai redzētu jaunākās izrādes, gan ar "Ķiršu dārzu" nosvinētu aktrises jubileju. Inese Kučinska Raņevskas lomā apliecina sevi kā talantīgu, radošu un jūtīgu aktrisi, turklāt tādu aktrisi, kas ar profesionālu prieku un cilvēcīgu aizrautību iekļaujas ansamblī. 

Ditas Lūriņas "spocīgā sonāte" (režisore iestudējumam devusi apakšvirsrakstu "rēgu sonāte") arī ir veidota tieši kā ansambļa darbs, respektējot Čehova dramaturģijas tēlu skaisto un polifonisko skanējumu. Aigars Ozoliņš skatuves kārbu atbrīvojis no visa liekā, un te valda dažādu toņu pelēkais, tikai atsevišķos brīžos gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis starp milzu lustrām ļauj iespīdēt pa kādai dzeltenīgi siltai gaismas notij. Ģērbti Lienes Rolšteinas kostīmos, ar Ivandas Šmites veidoto bālpelēko grimu aktieri veido izteikti rēgainu pasauli, kurā ievelk arī skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!