Foto: Publicitātes attēls
17. februārī notiks režisora Intara Rešetina debija leļļu teātra žanrā. Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Vafeļu sirdis. Misija – tētis", kas veidota trosta jeb spieķu tehnikā.

Kā "Delfi" informē Latvijas Leļļu teātra pārstāve Agnese Oliņa, izrāde būs sirsnīgs un aizkustinošs stāsts par divu bērnu – Trilles un Lēnas – draudzību, kurā netrūkst ne piedzīvojumu, ne pārbaudījumu, ne patiesu emociju. Izrāde tapusi pēc 2016. gadā izdevniecībā "Liels un mazs" publicētā norvēģu rakstnieces Marijas Parras romāna "Vafeļu sirdis", ko latviešu valodā tulkojusi Jolanta Pētersone.

Izrāde veidota sarežģītā leļļu teātra tehnikā; to radījusi radošā komanda: māksliniece Jana Čivžele, scenogrāfs Kristaps Skulte, video mākslinieks Roberts Skulte, horeogrāfe Inga Raudinga, komponists Silvestrs Zemgals, dziesmu tekstu autore Zane Zusta, vokālā pedagoģe Ilze Dzenīte un gaismu mākslinieks Uldis Andersons. Lomās iejutušies aktieri – Elīna Bojarkina, Rihards Zelezņevs, Lienīte Osipova, Baiba Vanaga, Artūrs Putniņš, Arnita Jaunzeme, Miķelis Žideļūns, Dace Vītola, Santa Didžus un Edgars Kaufelds.

"Man būtiski iestudēt izrādes, kas ir aktuālas un konkrētajā laikā uzrunā skatītāju visvairāk. Pirmo reizi izlasījis romānu "Vafeļu sirdis", biju dziļi aizkustināts – tas ir ne vien aizraujošs un nebēdnīgu piedzīvojumu pilns, bet attīsta jaunās paaudzes emocionālo inteliģenci, runājot par tādām būtiskām vērtībām kā draudzība, ģimene un tuva cilvēka aiziešanu aizsaulē, no kā diemžēl nav pasargāts neviens. Turklāt romānā iekļautas trīs brīnišķīgi spilgtas paaudzes, kas to padara saistošu ikvienam skatītājam," stāsta izrādes režisors Intars Rešetins.

Izrāde paredzēta skatītājiem no piecu gadu vecuma. Biļetes iegādājamas visās "Biļešu Paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!