Foto: Publicitātes foto
Dailes teātra aktieris un režisors Intars Rešetins iestudējis jaunu Rūdolfa Blaumaņa klasiskās lugas "Skroderdienas Silmačos" versiju, kas pirmizrādi piedzīvos 15. jūnijā Brīvdabas muzejā, bet pirmsjāņu laikā būs skatāma brīvdabas estrādēs dažādās vietās Latvijā, portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Izrādē visas lomas atveidos Dailes teātra aktieri. Kā vēsta izrādes veidotāji, saglabājot lugas tradicionālās vertības, jaunuzvedums pieslīpēts mūsdienu skatītājam, lai pārlaicīgo lugu varētu pilvērtīgi izbaudīt visu paaudžu skatītāji.

"Skroderdienas Silmačos" lomās iejutīsies: Vita Vārpiņa (Antonija), Artis Robežnieks (Aleksis), Mārtiņš Upenieks (Kārlēns), Aija Dzērve (Elīna), Kaspars Zāle (Pindaks), Sarmīte Rubule (Pindacīša), Ieva Florence (Ieviņa), Lidija Pupure (Bebene), Akvelīna Līvmane (Tomuļu māte), Ģirts Ķesteris (Dūdars), Marģers Eglinskis (Rūdis), Āris Rozentāls (Ābrams Vulfsons), Aldis Siliņš (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum). Režisors: Intars Rešetins.

"Blaumaņa trāpīgais cilvēcības, mīlestības, latvietības kods, kas caurstrāvo viņa daiļradi, ir pāri visam!" par lugas autoru saka Intars Rešetins. "Skroderdienas Silmačos ir visiem zināma, jautra, muzikāla, viegla, bet tai pat laikā smeldzīga un patiesa fabula. Šī ir mana pirmā iepazīšanās ar Blaumani. Kā pirmā mīlestība, kas paliek atmiņā uz visu mūžu!"

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Izrādes:

15. jūnijā Rīgā, Brīvdabas muzejā
16. jūnijā Valmieras estrādē
17. jūnijā Saulkrastu brīvdabas estrādē
18. jūnijā Cēsu Pils parka estrādē
19. jūnijā Bauskas Pilskalna estrādē
20. jūnijā Kuldīgas pilsētas estrādē
21. jūnijā Tukumā, Durbes estrādē
22. jūnijā Ikšķiles brīvdabas estrādē
23. jūnijā Krustpils brīvdabas estrādē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!