Foto: LETA

Intars Rešetins turpmāk vairs nebūs redzams Dailes teātra izrādēs un pārtraucis darba attiecības kā štata aktieris, portālam "Delfi" apstiprināja teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Leimane.

Aktieris nepiedalīsies arī tajās Dailes teātra repertuāra izrādēs, kurās viņam jau iepriekš bijušas lomas. Pēdējā reize, kad aktieri ir iespēja redzēt uz Dailes teātra skatuves, ir 26. februārī, komēdijā "Ar vīru nav viegli".

Kā pastāstīja Leimane, sadarbību ar Dailes teātri Rešetins turpinās ārštatā kā režisors. Jau šobrīd viņa iestudējumā top Kamerzāles izrāde "Dēls", kas pirmizrādi piedzīvos pavasarī.

Aktieris ar vadību vienojies, ka darbu pārtrauc sezonas vidū. Kā stāsta teātra pārstāve, Rešetins vairāk vēlējies pievērsties režijai, tomēr, kā štata aktieris viņš bijis pārāk daudz nodarbināts, lai to darītu tik cik vēlētos.

Atgādinām, ka Intars Rešetins Dailes teātrī strādāja kopš 1999./2000. gada sezonas. 2004. gada "Spēlmaņu naktī" apbalvots kā gada labākais jaunais skatuves mākslinieks. Rešetins spēlējis arī Valmieras, M.Čehova Rīgas Krievu teātra un Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādēs.

Šobrīd JRT repertuārā ir Vladislava Nastavševa iestudētā izrāde "Cerību ezers", kurā Rešetins atveido galveno lomu. Kā sarunā ar "Delfi" teica JRT pārstāve Inga Liepiņa, aktieris turpinās spēlēt šajā izrādē un darba attiecības ar teātri saglabāsies tādas pašas kā līdz šim.

Kā režisors Intars Rešetins Dailes teātrī debitēja ar izrādi "Nakts vēl nav galā", 2014. gadā, bet 2015. gadā kļuva par diplomētu režisoru, absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūru.

Rešetins Dailes teātrī veidojis arī izrādes "Ja tevis vairs nebūtu" (2015), "Mūsējās" (2017), "Balta vārna melnā krāsā" (2018), kā arī koncertu "Hameleona rotaļas - Spanovska ballīte" (2015). Savukārt Latvijas Nacionālajā teātrī Rešetins veidojis iestudējumu "Ak, tētīt…" (2016) ar Ditu Lūriņu un Valdi Lūriņu galvenajās lomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!