Ģertrūdes ielas teātrī 2. maijā pirmizrādi piedzīvos jauns iestudējums "Deviņi.Mīts par radīšanu", kurā aktieri Lauma Balode un Emīls Kivlenieks izspēlēs cilvēka mūža ciklu, iedvesmojoties no mītiskā pasaules skatījuma un folkloras, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde "Deviņi" ir aktrises Ingas Tropas debija režijā – pirmais režisora darbs profesionālā teātrī. Inga Tropa 2008. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijā režijas programmu, tomēr galvenokārt ir strādājusi kā aktrise, un viņas līdz šim spilgtākā loma ir Heidi izrādē "Fundementālists" (rež.Inese Mičule), Jaunajā Rīgas teātrī.

Izrāde "Deviņi.Mīts par radīšanu"ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis, savukārt scenogrāfijā izmantoti dabiski materiāli – koks, māls, ūdens un citi.

"Iekustināt visas savas maņas, ķermeni un balsi kā galvenos izteiksmes līdzekļus, kad nav nekāda teksta aiz kura paslēpties. Kad esi tikai tu un tavs partneris. Atkailināšanās, ne tik ļoti fiziska, kā emocionāla un garīga – tas ir mans īstais šīs izrādes izaicinājums," par savu lomu šajā izrādē teic aktrise Lauma Balode.

Izrādes scenogrāfiju veidojusi scenogrāfe Kristīne Vītola, kas ir strādājusi Liepājas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un citur, 2009. , 2010. un 2011. gada "Spēlmaņu naktīs" ir saņēmusi nomināciju kā "Gada labākā kostīmu māksliniece" un šobrīd studē teātra režiju Latvijas Kultūras akadēmijā.

Izrādē piedalās arī skaņu mākslinieks Arvīds Augšups.

Pēc pirmizrādes iestudējumu varēs noskatīties 3., 20., 21.maijā, plkst. 19.00. Biļetes nopērkamas www.bezrindas.lv un galerijā "Istaba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!