Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 31. maijā, izrādē "Izraidītie", ko Dailes teātrī pērn iestudēja pazīstamais lietuviešu režisors Oskars Koršunovs, būs pieejams tulkojums austiņās krievu valodā.

Marjusa Ivaškeviča lugas pirmizrāde notika 2014.gada janvārī. Aktieris Dainis Grūbe par Bena lomu saņēma "Spēlmaņu nakts 2013/2014" balvu kā gada aktieris un arī skatītāju balvu. Aktieris Gints Andžāns tika godināts kā gada aktieris otrā plāna lomā. Izrāde bija nominēta kā gada lielās formas izrāde, režisors Oskars Koršunovs - kā gada režisors. 

Nomināciju "Gada aktieris" bija izpelnījies Juris Žagars, bet par "Gada aktieri" otrā plāna lomā bija nominēts Lauris Dzelzītis. Kā gada kustību māksliniece bija nominēta Vesta Grabštaite, bet Mārcis Judzis un Sauļus Prūsaitis - kā gada mūzikas autori. Izrāde kļuva par Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas "Kilograms kultūras" 2014.gada pirmā ceturkšņa uzvarētāju.

Ik gadu simtiem cilvēku pamet savas mājas, lai meklētu laimi svešās zemēs. Emigrācija ir skārusi gandrīz katru latviešu ģimeni - radiniekus, draugus. Lugas notikumi risinās laikā, kad Ņujorkā vēl stāvēja Dvīņu torņi, bet princese Diāna jau bija gājusi bojā. Izrādē lipīgi, smirdīgi, šķībi, greizi un apdulluši no garā ceļa, bariņš emigrantu ierodas Londonā - apsolītajā zemē. Tā ir cita pasaule - kastēs zem Vaterlo tilta, bez mājām un draugiem. Dzīve nav nekāds "fiction", kur visu var izdaiļot. Izrādē tiek uzdots jautājums - kā lai saprot, kur bija kļūda? Un kurš zina, kā vajadzēja dzīvot?

Jauniestudējumā lomas atveidos Grūbe, Žagars, Dzelzītis, Andžāns, Elīna Dzelme, Vita Vārpiņa, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Artūrs Dīcis, Raivis Vidzis, Ērika Eglija, Aldis Siliņš, Artis Robežnieks, Lilita Ozoliņa un citi aktieri.

Izrādē piedalās grupa "RYGA", kuras sastāvā ir vokālists un bundzinieks Mārcis Judzis, ģitārists Rihards Lībietis, basists Kārlis Alviķis un pianists Matīss Repsis.

Izrādē smēķē un tiek izmantota necenzēta leksika, Dailes teātris to neiesaka skatīties līdz 14 gadiem. Tulkojuma nepieciešamību lūdz pieteikt e-pastā "pasakumi@dailesteatris.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!