Foto: Jānis Deinats, 'Fotocentrs'
Jaunā Rīgas teātra izrāde "Brodskis/Barišņikovs" Alvja Hermaņa režijā tiks izrādīta Suzannas Delalas centrā Telavivā, Izraēlā. Viesizrādes notiks no šā gada 19. līdz 24. janvārim, portālu "Delfi" informēja teātra pārstāve Daiga Bināne.

Iestudējuma "Brodskis/Barišņikovs" pirmizrāde notika 2015. gada 15. oktobrī, Rīgā, izraisot milzīgu vietējo un arī ārvalstu, pārsvarā Krievijas, skatītāju interesi.

Iestudējumā leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs interpretē sava drauga, Nobela prēmijas laureāta dzejnieka Josifa Brodska dzeju viņa dzimtajā valodā. Iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli.

Iestudējuma scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks – Gļebs Fiļštinskis. Izrādi Jaunais Rīgas teātris veidojis sadarbībā ar "Baryshnikov Productions".

Jaunais Rīgas teātris viesizrādēs uz Izraēlu dodas pirmo reizi, savukārt Mihails Barišņikovs Suzannas Delalas centrā viesojies jau vairākkārt.

Suzannas Delalas centrs dibināts 1989. gadā ar Delalu ģimenes fonda atbalstu, godinot viņu agri mūžībā aizgājušo meitu Suzannu. Papildu atbalstu centra dibināšanai sniedza Telavivas pašvaldība, Telavivas fonds, kā arī Izraēlas Kultūras un izglītības ministrija, kas joprojām ir galvenie centra finansiālie atbalstītāji. Suzannas Delalas centrs ir mājvieta vairākām dejas kompānijām. Tas piedāvā skatītājiem Izraēlas un ārvalstu laikmetīgās dejas trupu iestudējumus, kā arī festivālus, kas izceļ dažādiem reģioniem raksturīgus deju stilus, piemēram, flamenko, indiešu klasiskā deja, Ķīnas tradicionālā un laikmetīgā deja u.c.

Iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" tika iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā TÊTE-Á-TÊTE 2015, kas noritēja no 11. septembra līdz 30. oktobrim, piedāvājot sabiedrībai Eiropas mēroga laikmetīgās kultūras notikumu sēriju. Vairāk par programmu: www.TaT.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!