Foto: LETA

No 1. līdz 17. novembrim norisināsies Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" izrāžu skate, kuras laikā ar balvas nominantiem tiks iepazīstīnāti ārvalstu kultūras un teātra nozares pārstāvji, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) priekšsēdētāja Daiga Šiliņa.

Uz balvas izrāžu skati kopš 2004. gada tiek aicināti arī ārzemju viesi – teātra kritiķi, festivālu producenti u.c., lai koncentrētā veidā iepazīstinātu starptautisku auditoriju ar labākajiem iepriekšējās sezonas sasniegumiem Latvijas teātrī. Pēc šiem apmeklējumiem iepriekšējos gados tapušas publikācijas par Latvijas teātri ārzemju preses izdevumos, kā arī vairākas Latvijas izrādes uzaicinātas piedalīties starptautiskos festivālos.

Kopumā šogad "Spēlmaņu nakts" balvas tiks pasniegtas 18 kategorijās. Vairāk kā 120 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā. Žūrijas komisiju šogad pārstāv teātra kritiķi Atis Rozentāls, Silvija Radzobe, Valda Čakare, Edīte Tišheizere un Henrieta Verhoustinska.

Visvairāk – kopumā deviņās kategorijās – nominēta režisora Reiņa Suhanova veidotā izrāde "Pazudušais dēls" Valmieras teātrī, kas ir jauns skatījums par populāro Rūdolfa Blaumaņa lugu. Plašāk par "Spēlmaņu nakts" balvu pretendentiem – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!