Foto: Publicitātes foto

Saistībā ar lielu interesi, starptautiskais izklaides koncerns "Cirque du Soleil" izziņo šova "Alegría" papildu izrādi, kas notiks sētdien, 14.aprīlī, pulksten 14, portālu "Delfi" informē Koncertaģentūras "FBI" pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

Daudzām starptautiskām godalgām apbalvotais uzvedums "Alegría" būs skatāms "Arēnā Rīga" no 11. līdz 14. aprīlim, sniedzot tikai četras izrādes.

Biļetes iespējams iegādāties www.ticketpro.lv un "Ticketpro" biļešu kasēs tirdzniecības centros "Galleria Riga", "Spice", "Spice Home", "Domina Shopping", "Rīga Plaza", "Olimpia", kā arī "Maxima XX" un "Maxima XXX" lielveikalu informācijas centros.

Vārds "Alegría" cēlies no spāņu valodas un apzīmē prieku, sajūsmu, gavilēšanu. Izrādes sastāvā darbojas 55 mākslinieki no 15 dažādām valstīm. Uzvedumu, kas veidots baroka un operas stilā, raksturo liesmojoši kostīmi, oriģinālā mūzika un skatuves iekārtojums, kas ļauj baudīt akrobātu atlētismu un māksliniecisko sniegumu, vēsta pasākuma rīkotāji.

Divarpus stundu garajā uzvedumā redzama elpu aizraujoša akrobātika, tai skaitā dramatiskā Sinhronā trapece un Augstās gaisa šūpoles, kurās 12 metrus virs skatuves lido pārdrošie mākslinieki, lecot pretī saviem ķērājiem. Skatītājus pārsteigs arī izveicīgas akrobātes, kas demonstrēs mongoļu ķermeņa lokanības mākslu un triku meistari, kas ritmiskās un bīstamās Uguns dejas laikā mētās liesmojošus dunčus.

Savukārt spēka vingrošanas priekšnesuma laikā mākslinieki sinhronā horeogrāfijā metīs kūleņus, lēkājot uz batuta, kas negaidīti parādīsies zem viņu kājām, bet Krievu stieņos akrobāti mētās kūleņus, gaisā izpildot trikus, un piezemējoties uz 10 centimetrus platiem stieņiem, kas piestiprināti pie viņu partneru pleciem.

No 20 ielu mākslinieku grupas 1984.gada sākumā "Cirque du Soleil" ir izveidojusies par lielu Kvebekā dibinātu organizāciju, kas piedāvā augstas kvalitātes māksliniecisko izklaidi. "Cirque du Soleil" strādā 5000 darbinieku, tostarp vairāk nekā 1300 mākslinieku no gandrīz 50 valstīm.

"Cirque du Soleil" ir uzstājušies 100 miljoniem skatītāju vairāk nekā 300 pilsētās un 40 valstīs.

Fotogalerijā: 'Cirque du Soleil' izrāde 'Saltimbanco' Rīgā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!