Foto: Publicitātes foto
19.aprīlī Dailes teātrī notiks drāmas "Vējiem līdzi" pirmizrāde. Kā portālu "Delfi" informē Dailes teātra preses pārstāve Liene Jakovļeva, iestudējumu, kas veidots pēc Margaretas Mičelas romāna, veido Jans Villems van den Boss (Lielbritānija), kurš Dailes teātra skatītājiem pazīstams kā izrāžu "Spilvencilvēks" un "Amadejs" režisors.

Skārletas O`Hāras lomu atveidos Kristīne Nevarauska, Reta Batlera tēlā iejutīsies Artūrs Skrastiņš, Elīna Dzelme būs Melānija Vilksa, bet Lauris Subatnieks - Ešlijs Vilkss. Iestudējumā piedalīsies plašs Dailes teātra aktieru ansamblis: Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Esmeralda Ermale, Aldis Siliņš, Artis Robežnieks, Ilze Vazdika, Lilita Ozoliņa, Juris Strenga, Aija Dzērve, Dārta Daneviča, Dainis Gaidelis, Ērika Eglija, Intars Rešetins, Ivars Auziņš, Ligita Skujiņa, Dainis Grūbe, Pēteris Gaudiņš, Pēteris Liepiņš, Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Gints Andžāns un Mārtiņš Počs, norāda Jakovļeva.

Jauniestudējuma scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmus veido Ilze Vītoliņa, komponists - Raimonds Tiguls. Radošajā komandā strādā arī horeogrāfi Ilze Zīriņa un Andris Kačanovskis, video mākslinieks Māris Kalve, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, kā arī leļļu kustību konsultants Jānis Kirmuška. Romāna dramatizējumu veidojis Jans Villems van den Boss, no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

"Kad Margareta Mičela (1900-1949), pārvarot savas šaubas, 1935.gada pavasarī iesniedza romāna manuskriptu izdevniecībā "Macmillan", viņa nevarēja iedomāties, ka "Vējiem līdzi" kļūs par vienu no visu laiku lasītākajiem romāniem. Tāda pati slava gaidīja 1939.gadā uzņemto filmu. Mīts par Dienvidu štatiem un to bojāeju iemieso ASV garīgo vēsturi.

Temperamentīga Dienvidu skaistule un vīrišķīgs avantūrists. Mīlas stāsts, kas dzīvo cauri laikiem. Pasaule, kas aizgājusi vējiem līdzi. Šis ir stāsts ar īsteni episku vērienu, kas piedāvā skatītājam patiesas vizuālas dzīres un aktierspēles mirdzumu," vēsta iestudējuma veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!