Foto: LETA

Jaunais režisors Vladislavs Nastavševs, kurš iepriekšējās sezonās darbojies neatkarīgajā teātrī "Dirty Deal Teatro", Nacionālajā teātrī un Valmieras teātrī, šosezon debitēs Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), kur iestudēs krievu rakstnieka Ivana Buņina stāstu ciklu "Tumšās alejas".

Nastavševa iestudējumā spēlēs aktieri Guna Zariņa, Baiba Broka, Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, aģentūrai BNS pastāstīja režisors.

"Ar viņiem ir viegli strādāt, mums kopā ir ļoti interesanti," viņš teica.

"Visi šīs grāmatas stāsti ir tikai par mīlestību, par tās tumšām un, visbiežāk, ļoti drūmām un cietsirdīgām alejām," ar Buņina citātu izrādi raksturojis Nastavševs.

Izrāde notiks Eduarda Smiļģa teātra muzejā Talsu ielā, tās pirmizrāde gaidāma 2.oktobrī.

Nastavševs, kurš pašlaik nav neviena teātra štata režisors, jaunajā sezonā darbosies arī Nacionālajā teātrī, kur iestudēs Daniila Harmsa īsstāstu "Vecene", un Valmieras teātrī, kur uzvedīs Viljama Šekspīra "Makbetu", savukārt ar "Dirty Deal Teatro" iestudētajām izrādēm –Buņina sāstu "Mitjas mīlestība" un "Puiši smaržo pēc apelsīniem" pēc Gaja Davenporta stāsta motīviem – viesosies Maskavā.

Režisors arī atklāja, ka pašlaik norit sarunas par iespēju nākampavasar iestudēt Maskavas Gogoļa teātrī, kura mākslinieciskais vadītājs ir Latvijā labi pazīstamais režisors Kirils Serebreņņikovs. Izrādi plānots iestudēt pēc Rainera Vernera Fasbindera filmas "Bailes saēd dvēseli" motīviem.

Vladislavs Nastavševs (1978) dzimis Rīgā, studējis aktiermākslu Sanktpēterburgā un režiju Londonā, Latvijā iestudējis tādas izrādes kā "Mitjas mīlestība" un "Puiši smaržo pēc apelsīniem" "Dirty Deal Teatro", "Sņeguročka", kas pērnruden tika izrādīta festivālā "Homo Novus", Tenesija Viljamsa "Pērnvasar, negaidot" Nacionālajā teātrī un Augusta Strindberga "Jūlijas jaunkundzi" Valmieras teātrī. 2009./2010.gada sezonā Nastavševs saņēma "Spēlmaņu nakts" nomināciju kā gada jaunais skatuves mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!