Foto: LETA

15. un 16. decembrī Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar izrādi "Latviešu mīlestība" Alvja Hermaņa režijā viesosies Vroclavas Kongresu centrā Polijā, portālu "Delfi" informē JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.

Viesizrādes notiks J. Grotovska institūta (Institut Im. Jerzego Grotowskiego) rīkotā Otrajā Starptautiskā teātra festivāla "The World As A Place Of Truth – Season Of The Master" ietvaros.

Festivāls ilgst vairākus mēnešus, un decembrī līdz ar JRT tajā viesojas arī japāņu buto dejas meistari, poļu teātra profesionāļi un literāti ar semināriem par dažādām tēmām, Anatolijs Vasiļjevs ar Luidži Pirandello tekstiem veltītu radošo darbnīcu, savukārt festivāla kinoteātris piedāvā bez maksas noskatīties slavenu režisoru izrāžu ierakstus, tostarp Alvja Hermaņa "Soņu".

Grotovska institūts ir kultūras centrs, kas nosaukts poļu režisora, kultūras darbinieka un domātāja Jerži Grotovska (Jerzy Grotowski, 1933–1999) vārdā.

Institūts piedāvā gan dažādus kultūras projektus – teātra izrādes, filmu seansus, izstādes –, gan izglītības programmas un radošās laboratorijas (galvenokārt teātra jomā), kā arī dažādas publikācijas un grāmatas, kas tiek izdotas institūta paspārnē.

Kā vēsta JRT ar Grotovska institūtu sadarbosies pirmoreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!