Foto: LETA

Krievijas militārā agresija pret Ukrainu ir radījusi situāciju, kurā nevienam Latvijas pilsonim nav vairs iespējams ieņemt neitrālu pozīciju, tāpēc Jaunais Rīgas teātris (JRT) atcēlis šogad paredzētās viesizrādes Krievijā, portālu "Delfi" informē JRT pārstāvji.

"Krievijas okupācija Ukrainā ir tiešs apdraudējums ne tikai Latvijas drošībai, bet arī visām civilizētajā pasaulē pieņemtajām vērtībām.

Krievijas boikots un starptautiskā izolācija ir vienīgais veids, kā katrs no mums ir spējīgs ietekmēt šo situāciju un vērst to par labu.

Jaunais Rīgas teātris atceļ šajā gadā paredzētās viesizrādes Krievijas teritorijā. Mēs atsaucam savu dalību Pēterburgas un Omskas teātra festivālos.

Kā norāda JRT sabiedrisko attiecību nodaļā, Alvis Hermanis tāpat atceļ savu piedalīšanos plānotajā Maskavas Lielā teātra iestudējumā.

Teātra pārstāvji aicina "visus Latvijas kultūras darbiniekus paust savu attieksmi ne tikai domās un vārdos, bet arī konkrētā rīcībā".

"Vienīgais veids, kā mēs varam palīdzēt Krievijas sabiedrībai šajā brīdī, ir likt tai saprast, ka Putina agresīvais režīms viņu valsti novedīs pilnīgā starptautiskā izolācijā," norāda JRT pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!